Renault KANGOO

Мотори и перформанси

Моторизација

Најдобриот мотор во технологијата

Stop & Start, нема ништо поедноставно! За повторно да го вклучите, доволно е само да притиснете на педалата за кумплугот. Реакцијата е моментална! Покрај зајакнувањето на системот за старт и вбризгување, нашиот мотор ја смени големината на целата база на моторот за да обезбеди повеќе од 410.000 циклуси на стартување над 300.000 километри. Речиси 7 пати повеќе од конвенционален мотор без Stop & Start!

Перформанси

X-Track

Поминете онаму каде што другите се враќаат назад! Благодарение на неговата лизгачка разлика,технологијата X-Track Ви дозволува да се соочите со сите терени. Системот ја ограничува моќта насочена кон гумата која што со најмала лепливост ја пренасочува 25% од енергијата на соседната гума. Песок, кал, ништо не Ве спречува.

Extended Grip

Песок, кал, снег? Активирајте го 'ExtendedGrip’. Се појавува зелена икона на контролната табла и пораката "Мека земја" за да Ви покаже дека системот е вклучен. Заедно со поправувач за електронски траекторија (ESC), тој Ви овозможува да најдете лепливост на мека или лизгава земја.

Дали сте подготвени да ве заведе KANGOO?

Откријте ги неговите технички карактеристики