Новиот CAPTUR

Карактеристики

Почувствувајте иновација

Easy Park Assist

Паркирајте со леснотија. Благодарение на Easy Park Assist, новиот Renault CAPTUR го пресметува расположливиот простор и јго контролира управувачот за да ви овозможи совршено да паркирате.

Камера за возење наназад и сензори

Дозволете да управува. Со камера и сензори поставени странично, напред и назад, новиот Renault CAPTUR го поедноставува вашето маневрирање.

Систем за детекција на мртов агол

Патувајте безгрижно: ништо не може да ви недостасува. Кога вашето возило доаѓа од мртов агол, веднаш ве предупредува на светлосниот сигнал на ретровизорот.

Интелигентна картичка "слободни раце"

Практично! Благодарение на бесплатната картичка "слободни раце", новиот Renault CAPTUR ќе се отклучи по вашето пристигнување, започнува кога ќе го притиснете копчето Start и ќе се заклучи кога ќе се движите.


Возете безгрижно

Помош при движење на нагорнинки

Почнува нагорнинка? Нема стрес! Со притиснување на сопирачката за 2 секунди, тој ви овозможува да се движите по нагорнинката.

Помош при нагло кочење

Ненадејна пречка? Дозволете им на вашите рефлекси да дојдат до израз. Со брзо притискање на педалата на сопирачките, вашето сопирање автоматски се подобрува за да се намали растојанието за сопирање.

Динамичка контрола на стабилноста

Контролата на динамичка стабилност (ESP) ја одржува стабилноста која ви овозможува да ја контролирате над вашето возило.


Прилагодете ја внатрешноста

Направете место за миг

Огромен багажник

Со 377dm3 багажник (според VDA), новиот Renault CAPTUR ви овозможува да носите со себе се што ве инспирира.

Прилагодливо седиште по желба

Транспортот на долги или обемни предмети веќе не е проблем! Должината на лизгање од 16см и трансформацијата во рамен под, задните седишта на преклопување 1/3 - 2/3 ви дава вкупен простор од 1235 dm³!


Бројни области за складирање

Фиоката Easy-Life, новиот централен простор за складирање, страничното складирање и потпирачот за седиште ... Во кабината на Новиот Renault CAPTUR, секој патник има свој простор.


Видео

Дополнителна опрема


Останете поврзани

Врвен аудио систем Bose

Почувствувајте ја интензивно музиката. Со 7 Bose звучниците со висока резолуција, новиот Renault CAPTUR ве поканува да доживеете незаборавна звучна авантура.

Мултимедијален систем Media Nav Evolution и R-LINK Evolution

Со нашиот вграден мултимедијален систем, пристапувате до вашите мултимедијални содржини со леснотија на големиот екран на допир интегриран на контролната табла.

R-LINK Evolution компатибилен со Android Auto

Со R-LINK Evolution, уживајте и во Android и да пристапите на апликациите преку вашиот Android паметен телефон кои се прилагодени на ситуации во возењето.* Достапно во зависност од земјата.


Радио поврзување R&Go

Сакате да управувате со вашиот мултимедијален универзум преку вашиот паметен телефон? Радио поврзувањето R&Go ви овозможува лесно да пристапите до вашите мултимедијални содржини благодарение на нашата апликација R&Go.


Дозволете да ве вози

Фиксен стаклен кров

Возете со исклучителна светлина благодарение на фиксниот стаклен кров на Новиот Renault CAPTUR.

Електронски преклопувачки странични ретровизори

Заштитете ги ретровизорите од опасностите во градот! Кога ќе го заклучите вашиот нов Renault CAPTUR, неговите огледала автоматски се преклопуваат.


Цени и спецификации


Дали сте подготвени да ве заведе CAPTUR?