Новиот CAPTUR

Мотори и перформанси

Превземете контрола

Ефикасни мотори

Мотор ENERGY TCe 120 и мотор ENERGY TCe 90

Мотор ENERGY TCe 120

Со дефинирање на моторот Energy TCe 120, вие избравте перформанси. Без оглед на тоа дали е 6-брзински рачен менувач за зголемена реакција или автоматски менувач EDC за поголема удобност, секогаш ќе уживате во флексибилно и пријатно возење. Исто така, ќе уживате во намалени трошоци за одржување, благодарение на животниот дистрибутивен синџир.

Мотор ENERGY TCe 90

Motor Energy TCe 90 е урбан мотор во вистинска смисла на зборот. Многу одзив при мали брзини, и со рачен менувач со 5 брзини, гарантира ниска потрошувачка на гориво.

Мотор ENERGY dCi 110 и мотор ENERGY dCi 90

Мотор ENERGY dCi 110
Уживајте во реактивно и одзивно возење. Во комбинација со мануелен менувач со шест брзини, Energy dCi 110 ви дава задоволство и чувство за да се обезбеди ниско ниво на потрошувачка..

Мотор ENERGY dCi 90
Прифатете динамично и одговорно возење. Достапен со автоматски EDC или рачен менувач, моторот ENERGY dCi 90 и неговата ECO2 етикета гарантираат ниско ниво на потрошувачка.

Перформанси

Откријте ги неговите перформанси

Автоматски менувач EDC

Оптимизирајте го вашето задоволство при возење. EDC со двојна спојка автоматски менувач носи динамичност и флуидност до ниво на потрошувачка слична на онаа на рачниот менувач.

Stop & Start

Благодарение на технологијата Stop&Start, моторот на вашиот нов Renault CAPTUR престанува и автоматски повторно започнува. Ова ја намалува потрошувачката на гориво и ја ограничува емисијата на CO2.

ECO режим и систем DRIVING ECO2


Со ECO режим, можете да заштедите до 12% од потрошувачката на гориво. Покрај тоа, DRIVING ECO2 системот го анализира вашиот стил на возење и советува како да заштедите уште повеќе.

 
vds

Возете безгрижно

Откријте ја безбедноста во возењето.

Дали сте подготвени да ве заведе CAPTUR?

Откријте ги неговите технички карактеристики