Renault CLIO Grandtour

Мотори и перформанси

Нови сензации

Мотор ENERGY TCe 120

Посакајте перформанси и доживејте сензација. Со новиот петостепен рачен менувач и моторот ENERGY TCe 120 добивате флексибилно, стабилно искуство во возењето. Со доживотниот век на траење на разводниот ланец, трошоците за одржување се намалени.

Мотор ENERGY TCe 90 

Доста реактивен со мал број вртежи и петостепен рачен менувач, моторот ENERGY TCe 90 е совршен за урбани средини.

Мотор ENERGY dCi 110

Ефикасен и прилагодлив - новиот мотор ENERGY dCi 110 во комбинација со шестостепен рачен менувач овозможува потполно задоволство со мала потрошувачка.

Мотор ENERGY dCi 90

Почувствувајте динамично и активно возење. Достапен со автоматски менувач EDC или рачен со мотор ENERGY dCi 90 и ознака ECO2 гарантира мала потрошувачка.

Перформанси

Откријте ги неговите перформанси

Автоматски EDC менувач

Уживајте во возењето. Автоматскиот EDC менувач со двојна спојка обезбедува динамично и лесно менување брзини, а и потрошувачката ќе ви се допадне бидејќи е слична како кај рачен менувач.

Start & Stop

Со Start & Stop технологијата, вашето Renault CLIO се пали автоматски и ја намалува емисијата на CO2.

ECO возењe + DRIVING ECO2

Потрошувачката се намалува до 12% во ECO возење. Освен тоа системот DRIVING ECO2 го анализира вашиот стил на возење и ви дава совет како дополнително да ја намалите потрошувачката на гориво.
cas

Возете безгрижно

Откријте ја безбедноста во возењето

Дали сте подготвени да ве заведе CLIO Grandtour?

ОТКРИЈТЕ ГИ НЕГОВИТЕ ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ