Renault CLIO

КАРАКТЕРИСТИКИ

Возете безгрижно

Ненадејна препрека?

При нагло сопирање, системот на  Renault CLIO се активира и го намалува патот на сопирање.

Стартување по нагорнина?

Со притиснување на сопирачката во траење од две секунди, овозможено ви е мирно дa тргнете по нагорнина.

Губење на подлога?

Со системот за контрола на стабилност ( ESP ), новиот Renault CLIO го детектира губењето на допир со патот во свиок.

Почувствувајте ја сеопфатната технологија

Уживајте во единственото звучно доживување

Со 7 Bose звучници со висока резолуцијa, Renault CLIO ви овозможува интензивно чувство на музиката.

Останете поврзани

Навигација, радио, музика, телефон...Со вграден 7''(18см ) таблет на допир, R-LINK

Определете се за заедништво

Сакате да управувате со вашиот мултимедијален свет од паметнот телефон ? Определете се за мобилната апликација R&GO. Ергономична и интуитивна, таа ве следи во вашето патување.

Повторно откријте ја удобноста

Сместете се удобно

Возете под ведро небо

Осветлете го вашето патување и уживајте во опкружувањето со фиксниот стаклен кров на новиот Renault CLIO.

Сместете се удобно

Неговите ергономски седишта ви овозможуваат  совршена поддршка. Хармонијата на бои и материјали на облогите совршено се вклопува во неговата внатрешност.

Сензори за дожд и осветлување

Неговите светла се активираат во случај на намалена видливост, а бришачите со првите капки дожд.

Надворешни електрични ретровизори со можност за склопување

Кога ќе се одалечите од новиот Renault CLIO, тој автоматски се заклучува и неговите електрични ретровизори автоматски се склопуваат.

Тестирајте ја неговата интелигенција

Дозволете му да ве води

Паркирајте се за миг помеѓу две возила со hands-free паркирање.

Маневрирајте безгрижно

Маневрирајте лежерно со паркинг сензори напред и назад и камерата за возење наназад.

Препуштете се

Отворете, старувајте или заклучете го новиот Renault CLIO сосема едноставно. 

Дополнителна опрема

Видео


Уживајте во неговиот простор

Уживајте во неговиот простран багажник

Со багажник од 300L, новиот Renault CLIO е еден од најдобрите во својата класа. Заврши времето кога ги остававте намирниците низ кабината.

Преклопете ги задните седишта

Со преклопување и делење на задната клупа во однос 1/3-2/3, новиот Renault CLIO е идален за транспорт на долги и гломазни предмети.

Уживајте во неговите многубројни места за оставање

Во кабината на новиот Renault CLIO, секој патник има свое место за оставање. Вашето возило секогаш е средено и лесно можете да го најдете тоа што ви е потребно.

Новиот Renault CLIO GT Line

Прикажете го вашиот спортски дух

Привлечете внимание

Со неговата ексклузивна металик сина боја Iron, новиот Renault CLIO GT line ги привлекува погледите од било кој агол; посебен преден браник, капаци на ретровизорите, прагови на вратите, фелни и задни дифузери. Потписот GT line на багажната врата е доказ дека нема сомнеж - тоа е вистински  GT line !

Прикажете го вашиот спортски дух

Уживајте во елементите дизајнирани како кај големите спортски автомобили. Нашите дизајнери ги позајмија наговите странични украсни лајсни од новиот Renault CLIO R.S. и му го дизајнираа специфичниот заден дифузер и ексклузивни 16"  или 17 " фелни. Со неговата хромирана издувна цевка , резултатот е беспрекорен.

Перформанси

Новиот CLIO GT line има на располагање најефикасни мотори од гамата на новиот Renault CLIO. Тоа што ќе ве направи среќни во секојдневното возење е исклучителниот спортски дух.

Цени и спецификации


ДАЛИ СТЕ ПОДГОТВЕНИ ДА ВЕ ЗАВЕДЕ CLIO?