Renault CLIO

МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

МОТОРИ

Оптимизирајте го задоволството при возењето

Мотор ENERGY TCe 120

Определете се за перформанси и доживејте нова сензација. Со новиот петостепен рачен управувач, моторот  ENERGY TCe 120 има брза повратна реакција и флексибилност . Трошоците за одржување се намалени  со доживотен разводен ланец кој не бара одржување.

Motor ENERGY TCe 90

Поедноставете го животот! Реактивен при мал број на вртежи и со петостепен рачен управувач, моторот ENERGY TCe 90 е идеален за урбани средини. Ознаката  ECO₂ 2 (2ката со мало 2)₂₂ ја гарантира малата потрошувачка.

Motor ENERGY dCi 110

Ефикасен и прилагодлив, новиот мотор  ENERGY dCi 110 нуди задоволство и сензација. Во комбинација со шестостепен рачен управувач, обезбедува мала потрошувачка.

Motor ENERGY dCi 90

Посакајте динамично и одговорно возење. Достапен со автоматски менувач EDC или рачен менувач, моторот ENERGY dCi 90 и ознаката  ECO2 (2ка со мало 2) ја гарантираат малата потрошувачка.

Перформанси

Откријте ги неговите перформанси

Автоматски менувач EDC

Оптимизирајте го задоволството во возењето. Автоматскиот EDC менувач со двојна спојка обезбедува динамика и лесно менување брзини. Потрошувачката ќе ве задоволи слично како кај моделите со рачен управувач.

Start & Stop

Со технологијата Start&Stop моторот на вашиот Renault CLIO автоматски може да го стартувате со намалена потрошувачка на гориво и емисија CO2 (2ка со мало 2 секаде) .

ECO возење + DRIVING ECO2

Потрошувачката може да ја намалите до 12% со ECO возење. Освен тоа,  DRIVING ECO2 системот го анализира вашиот стил на возење и ви дава совет како можете дополнително да ја намалите потрошувачката.
bdf

Возете безгрижно

Откријте ја безгрижноста во возењето

ДАЛИ СТЕ ПОДГОТВЕНИ ДА ВЕ ЗАВЕДЕ CLIO?

ОТКРИЈТЕ ГИ НЕГОВИТЕ ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ