Renault MASTER

Мотори и перформанси

Twin Turbo, двојна ефикасност

Најдобра технологија за поголема сила со помала потрошувачка

Најдобра технологија за поголема сила со помала потрошувачка на гориво. Новиот Renault Master успева да ја намали потрошувачката на гориво и емисија на СО2 со истовремено подобрување на перформансите. Новите мотори Energy dCi  135 и Energy dCi 165 даваат повеќе сила со заштеда на гориво до 1,5  I/100km. Со  Twin Turbo  технологијата во комбинација со системот Stop&Start и ESM (Energy Smart Management - обновување на енергијата при успорување), новиот Master троши 6,9 I/ 100км.ПРЕДНОСТИ TWIN TURBO,Технологијата Twin Turbo им овозможува на дизел моторите поголема сила при мал вртежен момент  и како резултат - поголемо задоволство во возењето.  Со овој систем моторот секогаш работи во своите оптимални перформанси што пак се одразува на намалена потрошувачка, емисија на СО2 и зголемена ефикасност.                  


Дали сте подготвени да ја проширите својата работа со MASTER?

Откријте ги неговите карактеристики