MEGANE Grandcoupe

Карактеристики

Стил без компромис

Седишта со голем комфор

Седиштата на новиот Renault MEGANE GrandCoupé се внимателено усовршени од нашите експерти. Во нив е инсталирана функцијата за масажа и загревање на седиштата на патниците. * Во зависност од верзијата

Пространа внатрешност

Благодарение на просторот во кабината, новиот Renault MEGANE GrandCoupé секое ваше патување го прави единствено. Искористете ги предностите во неговата големина и волумен. Останете со пријатно чувство и уживајте.

Багажен простор XXL

Со задвижувањето од 550 dm3 на VDA, новиот Renault MEGANE GrandCoupé нуди голем простор. Неговиот широкоаголен објектив од 1,11 метри ви овозможува лесно да ги лоцирате вашите предмети. 


Возете безгрижно

Возете безбедно

Visio систем

Прав копилот на патот, системот Visio System ви овозможува безгрижно да уживате во патувањето. Препознавајќи ги сообраќајните знаци ве предупредува за ненамерни скршнувања од коловозната лента и автоматско вклучување на долги и кратки светла. 

Активно нужно сопирање

Со систем кој е способен да ја анализира одалеченоста на автомобилот пред вас, новиот Renault MEGANE Grand Coupé ве предупредува на опасноста од можна сообраќајна незгода. Ако не реагирате ве предупредува со визуелни и звучни сигнали или активира нагло сопирање доколку е потребно како би избегнале директен судир.

Систем за детекција на мртов агол

Нема повеќе страв од изненадување при претекнувањето. Новиот Renault MEGANE Grand Coupé моментално ве известува за присуство на возило во мртов агол. Светлосниот сигнал се појавува на надворешниот ретровизор и на екранот на контролната табла.

Останете поврзани

Таблет на допир R-LINK 2

Интегриран во инструмент-таблата на Renault MEGANE Grand Coupé, таблетот на допир R-LINK 2 ви помага да ги персонализирате вашите опции на возилото во согласност со вашите потреби. Дисплеј, климатизација, позиционирање, пристап, навигација до апликацијата... Неговиот едноставен интерфејс ви овозможува да креирате до 6 кориснички профили.

TFT дигитален мерач

Ослободете се од мерачот со аналогна технологија! Новиот Renault MEGANE Grand Coupé  е опремен со дигитална инструмент табла со LCD TFT екран од 7''. Прилагоден да ги задоволи вашите потреби.

Smartphone проекција

Од 2017 година уживате во новите апликации за Apple CarPlay и Android Auto со вашиот најнов R-LINK 2 на вашиот нов Renault MEGANE Grand Coue. Поврзете ја апликацијата  R-link 2 со вашиот таблетот и телефонот.


Доживејте иновација

MULTI-SENSE

Соединете се со новиот Renault Megane Grand Coupe! Со MULTI-SENSE подесете го стилот на возење согласно вашето моментално расположение. Едноставно одберете една од 5-те различни опции за оптимално уживање.

Head-up дисплеј во боја

Не вртете го погледот од патот! Благодарение на Head-up дисплејот во боја, новиот Renault MEGANE Grand Coupé го оптимизира управувањето на возењето. 


Восхитувајте му се на неговите пропорции

Голем кровен отвор

За поголема светлина во автомобилот новиот Renault MEGANE GrandCoupe има голем кровен прозор со кој неговата внатрешност изгледа уште поголема. Може да се отвара и подесува во три позиции и така да уживате во исклучително осветлената кабина.

Багажникот се отвора без да ги употребувате рацете

Не е потребно да ви се слободни рацете да го отворите багажникот на новиот Renault MEGANE GrandCoupe. Едноставно, ставете ја ногата под задниот браник и багажникот ќе се отвори. Наједноставен начин да го сместите багажот !


Цени и спецификации


Дали сте подготвени да ве заведе MEGANE Grandcoupe?