TRAFIC Патнички

Мотори и перформанси

Еластичен и штедлив мотор

Новиот Trafic нуди гама на еластични и многу штедливи мотори. Досегашните искуства од Renault F1 понудија мотор 1,6 dCI во две верзии; со турбополнач со променлива геометрија ( 90 и 115 KS ) dCI Twin Turbo (120 и 140 KS ). Технологија со два турбополначи Twin Turbo поврзани со системот Stop & Start и системот со паметно управување со енергијата Energy Smart Menagement, ја намалуваат потрошувачката под 6 l/100km*. Забрзувањето е рамномерно дури и кога возилото е пред оптоварување, бидејќи двојното предполнење дава поголем момент при мали вртежи и поголема сила кај големи вртежи. Моторите Energy dCI Twin Turbo така овозможуваат поголема штедливост, удобност и еластичност.

Дали сте подготвени да ве заведе Trafic Патнички?

Откријте ги неговите карактеристики