Renault TRAFIC

Карактеристики

Сигурност


Подвижна канцеларија

Како вистинска канцеларија, кабината на новиот Trafic е полна со иновативни решенија кои на корисникот ќе му го поедностават животот. Држач за мобилен, држач за таблет, простор за сместување на преносен компјутер и масичка за пишување се сите уреди при рака неопходни во работата. Прегради од 90 литри се распоредени низ кабината (еден е од 54 литри под совозачката клупа)  распоредени и обликувани да ги соберат сите неопходни работи. Современиот дизајн во внатрешноста, ергономското возачко седиште, камери за возење наназад, широкоаголни ретровизори за контрола на мртвиот агол, во новиот Trafic има сè  за удобен и пријатен престој во возилото.

Аранжмани за професионална употреба

Аранжмани за професионална употреба


Со две должини, две висини, две верзии на комбето, две проширени кабини и две верзии на платформа, НовиотTrafic нуди до 270 верзии и ги задоволува сите ваши потреби.

Картичка "слободна рака"


Картичката "слободна рака" го отклучува, заклучува и го вози возилото. Вие не треба да го ставите во читачот, бидејќи доволно е да го притиснете копчето на вратата или копчето за движење на возилото. Ова е корисно кога вчитувате големи предмети или предмети кои бараат носење заштитни ракавици.

Внатрешна мрежа за кров


За оптимална дистрибуција во карго просторот, Новиот Trafic нуди багажник за покрив кој може да носи предмети до 2 m (цевки, споеви, итн.) Кои можат да ослободат простор на подот. Неговата носивост е 13 кг.

Заклучување на предната врата


За безбедно повремен превоз на предмети подолги од возилото, за кои е потребна работа со отворени врати, Новиот Trafic нуди систем за заклучување на последната лева врата. Лесната за пристап брава ви овозможува да ги заклучите левите задни врати во затворена положба, каде што табелата за регистрација останува видлива.

Прстени за прицврстување


За да ги обезбеди предметите во товарниот простор, Новиот Trafic нуди до 18 прицврстувачки прстени, во зависност од верзијата, од кои 8 се прицврстени на подот (6 во верзија L1).

Дрвен под и делумни поставувања на страничните делови на возилото


Дрвениот под со анти-лизгава површина  и поставувања до половина од страничните делови на возилото ефикасно ќе го заштити товарниот простор.

Дрвен под и поставувања Rtech


Дрвените поставувања по мерка овозможуваат оптимална заштита на товарниот простор

Стандардна кука


Овозможува влечење или целосно безбеден транспорт на целата опрема што ја бара професионален корисник. Обезбедува совршена компатибилност со возилото и не постои ризик од оштетување на каросеријата. Наменета за интензивна употреба, куката задоволува многу потреби, благодарение на различни екстензии како што се куки, комбинирани куки или т.н. комбинирани М2 куки.

Практичност на товарниот простор

Новиот Trafic нуди практичен и еластичен товарен простор. Паметно осмислена внатрешност во преградата дозволува транспорт на најдолги предмети на пазарот: 3,75м во L1 верзијата и 4,15м во L2 верзијата. Зафатнина на товарниот простор од 5,2м3 кај L1 и 6,3 кај L2 верзиите, оптимизирана е благодарејќи на коцкастата форма на просторот. Во понудата е богат избор на опрема и дополнителна опрема која ќе ви го олесни товарењето и гарантира сигурен превоз. Пред се тука се внатрешните кровни носачи, систем за блокада на задната лева врата како и 18 алки за прицврстување на товарот и картичката за слободни раце која го упростува влегувањето во возилото. Новиот Trafic е осмислен така да се прилагодува на вашата работа.

Двојна кабина

Удобни седишта кои вклучуваат патници

Благодарение на густата пена и посебно внимание посветено на неговиот дизајн, седиштата во Новиот Trafic нудат одлична приврзаност. Секој од нив ќе ја пронајде својата идеална положба за возење и оптимални прилагодувања на висината, надолжно и наназад, а има и волан кој е поставен во висина и длабочина.

90 прегради по кабина


Новиот Renault Trafic секогаш нуди голем број корисни решенија: во 14 добро дизајнирани кабини и по кабини добро распределени прегради, професионалните корисници можат да располагаат со секојдневни потреби. Во голема 54-та подрамка зад клупата на патникот, љубопитни погледи можат да сокријат разни опрема и алатки.

Radio Bluetooth ® со управувачи за управување и вграден екран

Овозможува разговори без раце преку Bluetooth®. На предниот панел има USB и 3.5-мм штекер, додека другиот USB приклучок е инсталиран во близина на држачот на мобилниот телефон.

Сите приклучоци можат да се поврзат со преносни мултимедијални уреди од кои можете да ја слушате вашата омилена музика. Дигиталното радио е исто така достапно (во зависност од земјата).

Уредот е компатибилен со држачот на мобилниот телефон, како и држачот за таблет компјутер (опционално)

Radio Bluetooth ® со управувачи за управување и вграден екранОвозможува разговори без раце преку Bluetooth®. На предниот панел има USB и 3.5-мм штекер, додека другиот USB приклучок е инсталиран во близина на држачот на мобилниот телефон.Сите приклучоци можат да се поврзат со преносни мултимедијални уреди од кои можете да ја слушате вашата омилена музика. Дигиталното радио е исто така достапно (во зависност од земјата).Уредот е компатибилен со држачот на мобилниот телефон, како и држачот за таблет компјутер (опционално)

Удобност и ергономија во кабината

Удобни седишта кои вклучуваат патници

Благодарение на густата пена и посебно внимание посветено на неговиот дизајн, седиштата во Новиот Trafic нудат одлична приврзаност. Секој од нив ќе ја пронајде својата идеална положба за возење и оптимални прилагодувања на висината, надолжно и наназад, а има и волан кој е поставен во висина и длабочина.

90 прегради по кабина


Новиот Renault Trafic секогаш нуди голем број корисни решенија: во 14 добро дизајнирани кабини и по кабини добро распределени прегради, професионалните корисници можат да располагаат со секојдневни потреби. Во голема 54-та подрамка зад клупата на патникот, љубопитни погледи можат да сокријат разни опрема и алатки.

Radio Bluetooth ® со управувачи за управување и вграден екран

Овозможува разговори без раце преку Bluetooth®. На предниот панел има USB и 3.5-мм штекер, додека другиот USB приклучок е инсталиран во близина на држачот на мобилниот телефон.

Сите приклучоци можат да се поврзат со преносни мултимедијални уреди од кои можете да ја слушате вашата омилена музика. Дигиталното радио е исто така достапно (во зависност од земјата).

Уредот е компатибилен со држачот на мобилниот телефон, како и држачот за таблет компјутер (опционално)

Radio Bluetooth ® со управувачи за управување и вграден екранОвозможува разговори без раце преку Bluetooth®. На предниот панел има USB и 3.5-мм штекер, додека другиот USB приклучок е инсталиран во близина на држачот на мобилниот телефон.Сите приклучоци можат да се поврзат со преносни мултимедијални уреди од кои можете да ја слушате вашата омилена музика. Дигиталното радио е исто така достапно (во зависност од земјата).Уредот е компатибилен со држачот на мобилниот телефон, како и држачот за таблет компјутер (опционално)

MEDIA NAV: Навигација со екран на допир од 17,8 cm, радио, Bluetooth ®, USB и 3,5-mm приклучок и команди за управување


Системот MEDIA NAV ги задоволува сите потреби кога станува збор за мултимедијални системи.Во прилог на дијагоналниот екран осетлив на допир од 17,8см, MEDIA NAV има радио, Bluetooth® за слушање на музика од преносни уреди или слободни раце. Различни преносливи уреди можат да се поврзат со приклучоците USB и 3,5 mm на предната плоча. MEDIA NAV нуди навигација NAV & GO со дво-димензионален екран и птичји поглед. Благодарение на USB-порти и интернет-интерфејс со посебна страница, секој корисник може да ја користи NAVTEQ-картографијата за да го ажурира компјутерот.

Простор за складирање на преносниот компјутер


Во потпирачот за грб на централното патничко седиште има преграда во која можете да ставите лаптоп компјутер (до 43,2 см во големина). A4.4 може да се одложи на станицата за преклопување (поставување на 2 позиции) со држачот за хартија.

Апликација R&GO со CoPilot ® Premium услуга


Renault R & GO е практична и паметна апликација развиена за совршена интеграција на вашите мобилни телефони и таблети во Renault возилото. Лесно е да се користи, а преку него ергономски и интуитивно може да влезете во четири светови - Мултимедија, Телефон, Навигација и Возило. Благодарение на тоа, можете да ја слушате вашата музика, да управувате со контактите, прецизно да се движите или да добивате податоци за потрошувачката на гориво и да го користите Driving eco2. Достапно на App Store (iOS) и Google Play (Android).

Држач за таблет


Држачот на таблетот се наоѓа над радио, а има големини на таблети кои се движат од 12,2 до 26,9 см. Вашиот мултимедиумски таблет ќе биде безбеден и секогаш ќе биде на ваша рака.

Држач за мобилен телефон


Идеално монтиран на контролната табла, држачот се вклопува во широк опсег на мобилни телефони со различна големина (до 11,9 см). Можете да го направите исправено или хоризонтално, и преку USB приклучокот над него можете да го наполните вашиот мобилен телефон.

Клима уред


Рачно или автоматско климатизирање за оптимална удобност во кабината (стандардно или со доплата, во зависност од верзијата)

Пакет дополнителна опрема

Попречни кровни носачи - Галерија

Челични или алуминиумски, во сите верзии Trafic, кровната галантерија овозможува сосема сигурен превоз на гломазни предмети на кровот. Достапна е во дополнителната опрема.

Мрежи на стаклата

Мрежите се заштита од провала низ задните странични врати и се достапни како дополнителна опрема.

Праг пред багажотСтилска заштита на прагот од товарниот простор.

Теписи


Без разлика дали се текстилни или гумени, даваат потполна заштита на кабината. Направени се по мерка и посебно осмислени за овој модел. Се прицврстуваат едноставно со две копчиња и не пречат на ножните команди. Лесни се за одржување.

Достапни се со дополнителната опрема.


Цени и спецификации


Дали сте подготвени да ја проширите својата работа со TRAFIC?