Renault TRAFIC

Мотори и перформанси

Еластичен и многу штедлив мотор

Новиот Trafic нуди палета од многу еластични и штедливи мотори. Искуството на Renault од Формула 1 е вградено во моторите 1.6 dCi во две верзии: со еден турбо полнач со променлива геометрија (9o и 115 ks) и dCi Twin Turbo (120 140 ks) со два турбополначи. Технологијата Twin Turbo, поврзана со системот Stop&Start како и системот за акумулирана енергија при сопирање дозволува намалување на потрошувачката под 6 l/100 км*. Забрзувањето е добро, дури и кај оптоварувања, а двојното предполнење дава поголем вртежен момент со мали вртежи и повеќе сила во големините. Моторите Energy dCi Twin Turbo нудат штедливо, удобно и еластично возење.
*Потрошувачката на гориво е хомологирана со важечките прописи.

Дали сте подготвени да ја проширите својата работа со TRAFIC?

Откријте ги неговите карактеристики