Renault TWINGO

МОТОРИ И ПЕРФОРМАНСИ

100% предност

Мотор позади


Уживај во возењето

Перформанси

Мотор Sce 70

Штедлив и ефикасен, мојот бензиски мотор со 70 ks и рачен менувач кој меко ги менува брзините, моето Twingo го освојува градот!

Мотор Sce 70 со Stop&Start


Заслужува почит! Со просечна потрошувачка од 4,2 L/100 km (при комбинирано возење) и 95g CO2/km, бензискиот мотор Sce 70  Stop&Start ја заштитува околината и вашиот паричник. Што се однесува до рачниот менувач, тој овозможува меко менување на сите пет брзини.

Мотор ENERGY Tce 90

Создаден за пат, моторот Energy Tce 90 турбо има меко стартување и забрзување, со голема помош на рачен 5-степен менувач. Управувањето е поагилно со варијабилниот серво управувач. Бензински мотор со рачен менувач.

Лесно е да тргнеш по нагорнина!


Нема повеќе страв дека моторот ќе изгаси или возилото ќе тргне наназад....Twingo останува залепен за патот 2 секунди и кога ќе ја тргнете ногата од сопирачката. Две секунди доволно да тргнете спокојно.

Променливи сервоуправувачи

За разлика од класичниот сервоправувач, променливиот сервомашинизам ја зголемува брзината со која се постигнува максималниот агол на вртење на тркалата.

Задоволство во константна брзина


Сакам да возам со слободен дух: избрана брзина-функција регулатор - или максимална брзина - функција ограничувач. Овие команди на воланот се грижат за сè.

Stop & Start

Кога вие ќе застанете и моторот се гаси. А повторно стартува кога ќе го притиснете копчето. Системот Stop&Start е генијален бидејќи помалку загадува, помалку валка и прави помала бучава...Тргни, застани, повторно тргни... електро стартерот и системот за вбризгување се појачани да ги издржат овие барања.

Дали сте подготвени Twingo да ви го направи поубаво секое возење?

ОТКРИЈТЕ ГИ НЕГОВИТЕ ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ