Renault и кинематографија

Renault и кинематографија

Renault и кинематографија
Назад
 
 
 
 
 
 

Renault и кинематографија

Во 1899 година Luis Renault се појавил во филм зад управувачот во филм на својот прв автомобил произведен една година порано. Тоа е почеток на историјата на љубов помеѓу Renault и филмот која опстојува повеќе од 100 години.


Renault Espace на престижниот филмски фестивал во Кан

Од 1983 година Renault соработува со фестивалот во Кан. На фестивалот во 2015 година соработува со едни од најпознатите глумци кои на фестивалот пристигнаа со стил во новиот Espace.