Clio E-Tech full hybrid

МОТОРИ

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ ЗА МОТОРИТЕ

E-Tech
E-Tech е хибриден мотор со батерија која сама се полни при возење со 143 КС кој нуди единствена комбинација на намалена потрошувачка на гориво и помоќни перформанси. Целосниот хибрид Clio E-Tech комбинира бензински мотор со два електрични мотори и иновативен менувач со функција Start&Stop. Возете го како автомобил со автоматски менувач кој самостојно го прилагодува режимот, во зависност од вашата потреба за забрзување. Благодарение на експертизата на Renault во областа на енергетската мобилност, вашето возење станува енергетски ефикасно. Не треба да застанете за да го наполните вашето возило. Батеријата сама се полни користејќи ја собраната енергија за сопирање или додека возите.

Фотографиите на веб-страницата www.renault.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.