Новиот Renault KOLEOS

Технички карактеристики

Димензија (mm)

Основни димензии (mm)
 Вкупна  должина      
 4673
Вкупна ширина на возилото без склопени ретровизори         
1813/2063     
Висина на празно возило         1667
Висина на празно возило со отворена задна врата         
2109
Простор во пределот на колената, втор ред седишта         
289
 Ширина и висина на лакт напред/позади         
1456/1329
Волумен (L)
На бензин             565
 На дизел         
565
Должина на просторот за складирање со преклопени задни седишта                        1889

Мотори

X-Tronic автоматски менувач на последната генерација
Прилагодено доживување додека возите!
Вашиот нов KOLEOS Ви овозможува да го комбинирате задоволството, но и економичноста при возењето со X-Tronic автоматскиот менувач кој е поврзан со моторите Blue dCi.        

Уживајте во флексибилните градски возења или препуштете се на чувството на патот… Одберете го вашето доживување!
Blue dCi мотори
Комбинирајте ја флексибилноста со перформансите
Откријте ја нашата следна генерација на мотори Blue dCi дизајнирани да ги комбинираат перформансите и да ги намалат емисиите со дистрибуиран ланец оптимизиран за одржување:  

Blue dCi 150 X-Tronic:  новиот мотор од 1,7 литри (150 КС) е идеален за оптимизирање на економичноста на горивото со зачудувачка реакција благодарение на 340Nm вртежниот момент .   

Blue dCi 190 X-Tronic All Mode 4x4-и: со новиот 2.0-литарски (190 КС) мотор комбиниран со погон на 4 тркала и 380 Nm вртежен момент, новиот KOLEOS дава високи перформанси во секакви  околности.
All Mode 4x4-и
Откријте ги нашите решенија за пренос.
Технологија со режим 4x4-и, вашиот нов KOLEOS! Рачно одберете го режимот на возење: 4x2, Auto (4x4) или Lock (4x4), според вашите услови на возење.     
Дали сте подготвени да го возите новиот Renault KOLEOS?