Renault MEGANE R.S.

Мотори и перформанси

Ненадминат впечаток на возењето         

Професионалниот Renault Sport

Мотор со високи перформанси
Откријте го новиот 1,8 литарски мотор на MEGANE R.S, со директно вбризгување и турбо полнач. Производ на Алијансата Renault-Nissan, дизајниран во соработка со Renault Sport Racing. Благодарение на искуството од Формула 1™, променета е структурата на главата на цилиндарот со цел да ја поддржи количината на енергијата која ја  произведува моторот. Доживувајте нови искуства!         
MEGANE R.S.
Рачен менувач
Новиот MEGANE R.S. има 6-степен мануелен менувач. Во совршен распоред, рачката на менувачот и времетраењето за негово функционирање се скратуваат, со цел оптимално менување на брзините.        
MEGANE R.S.
Aвтоматски EDC менувач
Новиот MEGANE R.S. за прв пат доаѓа со автоматски EDC менувач. Совршено распоредени брзини и брз начин на функционирање на менувачот, ова Ви овозможува да уживате во оптимални перформанси без оглед на стилот на возење.         

Дали сте подготвени за возење во новиот Renault MEGANE R.S.?
Дознајте за неговите карактеристики