Renault MEGANE R.S.

Карактеристики

Безбедност

Renault MEGANE R.S. - Régulateur de vitesse adaptatif
Прилагодлив контролер за брзина
Задржете го оптималното растојание. Со брзина од 50 км на час до 150 км на час, постои адаптибилен темпомат кој ја регулира брзината, со тоа што делува на сопирачката или додавањето на гас.         
Renault MEGANE R.S. - Freinage actif d'urgence
Систем за итно сопирање
Доколку постои опасност од судар со возилото пред вас, веднаш ќе бидете известени преку визуелни и звучни сигнали. Ако не реагирате на ова доволно брзо новиот MEGANE R.S. автоматски ќе сопира со цел да го спречи или да го намали оштетувањето од потенцијален судар.         
Renault MEGANE R.S. - Alerte de franchissement de ligne
Предупредување за преминување на сообраќајната лента
Патувањето Ви е долго и заморно? Новиот MEGANE R.S. Ви помага да одржите концентрација. Со брзина над 70 км на час, ќе се активира визуелен и акустичен сигнал, во случај да преминете на другата сообраќајна лента.
Renault MEGANE R.S. - Reconnaissance des panneaux de signalisation
Препознавање на сообраќаен знак
Новиот MEGANE R.S. Ве предупредува кога ќе го надминете ограничувањето на брзината бидејќи може да ги препознае и анализира сообраќајните знаци. Покрај тоа, има можност и да ги пласира информациите на вашиот екран, новиот MEGANE R.S. Ве предупредува кога ќе го надминете ограничувањето на брзината во случај да наидува дожд или работа на патот.

Контакт со асфалтот

Врвна опрема

Со цел да се овозможи исклучително добар контакт со патот, инженерите на Renault Sport ги обезбедија основните елементи кои доведоа до успех на новиот MEGANE R.S. 
  • Системот за независна предна суспензија на управувачката оска е целосно редизајниран. Сега е поцврст и e изработен од лесен и издржлив алуминиум.         
  • Новиот ограничен диференцијал на лизгање, произведен во Торсен, е опремен со асиметрично забрзување и стапка на забавување за подобрување на влечење то и прецизност на системот за предно потпирање.
  • Сопирачката е на исто ниво со новиот мотор и содржи нови Брембо дискови со пречник од 335мм, дисковите се од лиено железо и алуминиум.         
Renault MEGANE R.S. - Technologie 4CONTROL
Технологија 4CONTROL
Прв во својот сегмент, новиот MEGANE R.S. овозможува контрола на погонот на сите тркала 4CONTROL специјално дизајнирана од Renault Sport.

Резултат: уште поголема еластичност во остри кривини и исклучителна стабилност во брзи криви.         
Renault MEGANE R.S. - 2 choix de châssis : Sport ou Cup
2 вида на шасија: Sport или Cup
Погодно за дневно возење, шасијата Sport Ви овозможува да комбинирате удобност со динамично возење. Малку поцврстата шасија Cup е насочена кон тркачките перформански.

Амортизери, граничници, шипки против превртување... Renault Sport дизајнираше специјални делови и ги контролираше обликувањата на двете шасии.
Renault MEGANE R.S.  Butées hydrauliques de compression
Хидраулични граничници за компресија
Без разлика дали станува збор за шасија та Sport или Cup, секој а од нив има четири постојки на хидраулична компресија кои служат како секундарни амортизери.

На шасијата Cup, тие обезбедуваат оптимален зафат на сите терени. На Спортската шасија (Sport) обезбедуваат непобедлива удобност во тој сегмент на возилото, без да се загрози спортското искуство.         

Технологија

R.S. Vision
R.S. светла Vision Full LED
Уживајте во високи перформанси кои ги обезбедуваат светлата, благодарение на нашата ексклузивна LED-мулти-рефлекторска LED технологија.

Дизајнирани во форма на шаховска табла, според дизајнот на знамето за трки со автомобили, дополнителните фарови на новата MEGANE R.S имаат четири функции: служат како светла за магла, осветлуваат во кривини, функционираат како позициони светла и како светла со висок сноп.         
R.S. Monitor
R.S. Монитор
Со R.S. следете го вашето возење преку приказ на мониторот во реално време на возењето преку R-LINK 2. Подобрениот дизајн и ергономските карактеристики го прават уште полесен за употреба.   

За поголема автентичност на вашето искуство, R.S. Monitor Expert Ви овозможува да се снима возењето, се со цел да се направи анализа на истото, или да се сподели на социјалните мрежи.
      
R.S. Drive
MULTI-SENSE и R.S. Drive
Прилагодете го вашето возачко доживување! Користејќи ја технологијата MULTI-SENSE и R.S. Можете да префрлите од Drive во Sport или Racing режимот.              

Мултимедијален систем

Renault MEGANE R.S. -Système multimédia R-LINK 2
Мултимедијален систем R-LINK 2
Радио, навигација, помош при возење... Мултимедијалниот систем R-LINK 2 Ви овозможува лесно да комуницирате со сите функции кои ги има Вашето возило.         
Renault MEGANE R.S. - R-LINK Store
R-LINK Store
Збогатете го вашиот систем R-LINK 2 со поврзување на R-LINK Store и откривајте бројни апликации кои се специјално дизајнирани за ваша употреба во автомобилот.         
Renault MEGANE R.S. - Bose® Sound System
Audio систем Bose®
Опремени со четири звучници Bose® со висока дефиниција и субвуфер (нискотонец), новиот MEGANE R.S. Ве поканува да уживате во исклучително музичко доживување.         

 
Дали сте подготвени за возење во новиот Renault MEGANE R.S.?

Цена и спецификација