хибридни мотори

100% хибридна понуда


ПОГОН E-TECH FULL HYBRID
Заштеда на гориво до 40% со погонот E-Tech full hybrid. Во град, возете до 80% од времето во електричен режим. Батеријата се полни при забавување и сопирање, нема потреба од полнач за струја.
ПОГОН MILD HYBRID
Првото ниво на хибридизација, електричниот систем од 12 V му помага на бензинскиот мотор за време на фазите на забрзување да понуди пофлексибилно и динамично искуство во возењето, истовремено ограничувајќи ја потрошувачката на гориво.

СПОРЕДУВАЈТЕ ГИ ПОГОНИТЕНа располагање ви е 100% хибридна понуда на мотори: E-Tech full hybrid, еден од најефикасните мотори во класата, и mild hybrid.   
E-TECH FULL HYBRID
full hybrid powertrain - powertrains - Renault Austral E-Tech full hybrid
Електричниот начин на работа ви го носи задоволството на тивко возење до 130 km/h! Исто така, со 80% од времето во град може да возите на електричен погон(1): батеријата на вашето возило автоматски ќе се полни секогаш кога ќе забавите или закочите, а тоа значи дека вашиот Austral нема да морате да го приклучувате на полнач за струја.

најголема моќност
147 kW (200 KС)
во зависност од верзијата

менувач
напреден автоматски менувач со повеќе начини на работа

емисија CO₂ (WLTP)
од 104 g/km
вредности сертифицирани според протоколот WTLP / извор UTAC / јули 2022 година.

потрошувачка
од 4,6 l/100km
вредности сертифицирани според протоколот WTLP / извор UTAC / јули 2022 година.

напон на батеријата
400 V + капацитет од 2 kWh

(1)во зависност од степенот на наполнетост на батеријата и стилот на возење / внатрешен извор Renault / 2022.
MILD HYBRID
full hybrid powertrain - powertrains - Renault Austral E-Tech full hybrid

Технологијата на благиот хибрид (mild hybrid) се состои од 1,3-литрен четирицилиндричен бензиски туробомотор содиректно вбризгување и алуминиумскит блок на моторот кој придонесува на намалување на неговата маса, а во работата му помага 12 V литиум-јонска батерија. Енергијата која ја испорачува батерија овозможува помоќна испорака на торзиониот момент при забрзување, подинамичко искуство при возењето и намалена потрошувачка на горива и емисија на CO₂.     

најголема моќност
103 kW ili 116 kW (140 КС ili 160 КС)
во зависност од верзијата

менувач
рачен или автоматски менувач X-Tronic

емисија CO₂ (WLTP)
од 138 g/km или 140 g/km 
вредности сертифицирани според протоколот WTLP / извор UTAC / јули 2022 година.

потрошувачка
од 6,1 l/100km
вредности сертифицирани според протоколот WTLP / извор UTAC / јули 2022 година.

напон на батеријата
12V
СПОРЕДБА
    E-Tech full hybrid 200mild hybrid 140 и 160
   технологија   1 батерија
   +2 електрични мотори
   +1 електрични мотори
   1 x 12 V батерија
   +1 мотор со согорување
   намалена потрошувачка на гориво         до 40%до 8%
   потрошувачка на гориво    4,6 l/100 km 6,1l/100 km
   емисии на CO 2         104 - 177 g/km     138 - 154 g/km
   обновување на енергијата преку забавување и сопирање дада
   засилување на обновување на енергијатадане
   електрична помош на моторот со согорување        дадa
   градско електрично возење    до 80% градско возење во електричен режим не

E-Tech full hybrid

hybrid at its best - powertrains - Renault Austral E-Tech full hybrid
најдоброто од хибридот

  • погон на новата генерација E-Tech full hybrid
  • до 80%* градско возење во електричен режим
  • до 40%** намалена потрошувачка на гориво
  • намалени емисии на CO2
  • жустри и одѕивни забрзувања
 
*во зависност од состојбата и стилот на возење / внатрешен извор Renault / 2022 година

**за целосен хибриден погон на E-Tech во споредба со благ хибриден автоматски погон, според протоколот WLTC City / извор UTAC & IDIADA / септември 2022 година

технологии
Погонот E-Tech full hybrid на Renault Austral е составен од нов 3-цилиндричен бензински мотор со 1,2 литри турбо полнач, во комбинација со нов електричен мотор, литиум-јонска батерија и паметен мултимодален менувач.
главни функции
Можете да уживате во моќен старт со автоматски електричен погон. Регенеративното сопирање ја полни батеријата додека возите. Можете исто така да вратите уште повеќе енергија преку 4 режими на регенеративно кочење.

MILD HYBRID

mild hybrid generation - powertrains - Renault Austral E-Tech full hybrid
mild hybrid (благ хибрид) од новата генерација
  • батерија од 12 V  
  • 140 или 160 КС со помош при тргнување од место
  • бензиски турбомотор од 1,3 l
ТЕХНОЛОГИИ
Бензинскиот турбо мотор од 1,3 литри со директно вбризгување е опремен со филтер за честички и благ хибриден систем од 12 V. Нудејќи 140 КС (или 160 КС), оваа технологија се состои од наизменичен систем за стартување поврзан со литиум-јонска батерија која генерира енергија додека забавувате.
ГЛАВНИ ФУНКЦИИ
Ги намалува влијанијата на потрошувачката за време на фазата на стартување или забрзување. Можете да ја намалите потрошувачката на гориво и емисиите на CO2, додека уживате во поглатко тргнување од место и поголема удобност при возењето.