МУЛТИМЕДИЈАЛЕН СИСТЕМ

МY RENAULT, вградени GOOGLE услуги и апликации

connected driving experience - connected services - Renault Austral E-Tech full hybrid
поврзано возачко искуство
openR е еден од најголемите вградени дигитални простори, со површина од 774 cmраспоредена на два екрани од 12 инчи. Тој нуди исклучиво извонредно искуство опремено со мултимедијалниот систем openR линк и вградените услуги на Google*. 

* Поврзаните услуги се достапни како стандард на верзиите techno, techno esprit Alpine i iconic esprit Alpine, и како опција со пакетот Навигација на верзијата equilibre.     


Renault ПОВРЗАНИ УСЛУГИ
Уживајте во услугите на Renault со вашиот Austral преку мултимедијалениот систем openR.
My Renault - connected services - Renault Austral E-Tech full hybrid
My Renault
Поместете ги границите на мобилноста со вашиот личен простор на My Renault. Поврзете се со вашето возило и добијте повеќе услуги како што се:
 • видео упатства, за да дознаете сè што треба да знаете за вашето возило Austral
 • закажување на вашиот следен сервисен преглед
 • дејства од далечина: пронаоѓање на вашиот автомобил преку паметниот телефон или далечинско активирање на сирената
connected maintenance - connected services - Renault Austral E-Tech full hybrid
уште поголема независност
Погледајте го сервисниот прирачник и резервирајте термин online во саканиот сервис на Renault.   
 
constantly evolving - connected services - Renault Austral E-Tech full hybrid
постојано се развива
Новите услуги постепено се додаваат на openR за постојано да ви нудат сè повеќе персонализирано искуство додека возите. Однесете го вашето мултимедијално искуство на следното ниво!


СИСТЕМ СО ВГRAДЕН GOOGLE
Мултимедијалениот систем openR link доаѓа со вградени услуги на Google(1,2). Користете гласовна контрола за да ја прилагодите температурата, да ја нацртате вашата маршрута или да ја изберете вашата музика и многу повеќе. Мултимедијалниот систем openR линк вклучува:      
navigation - connected services - Renault Austral E-Tech full hybrid
навигација во реално време
Избегнувајте непријатни изненадувања како блокади на патиштата, нови еднонасочни улици, привремени отстапувања, ажурирања на сообраќајот. Континуирано автоматски ажуриран од Google Maps(1), системот GPS обезбедува прецизно возење, дури и ако ја изгубите мрежната врска.
  voice control - connected services - Renault Austral E-Tech full hybrid
  гласовно управување
  Користејќи го гласовниот помошник на Google(3), можете да ги завршите работите додека го држите погледот на патот и рацете на управувачот. За да се јавите или да испраќате пораки на пријателите, да слушате музика, да поставувате потсетници или дури и да ја прилагодите температурата во автомобилот, доволно е само да му дадете наредба на Google.
  App Google - connected services - Renault Austral E-Tech full hybrid
  внесете ги вашите апликации на одборот
  Вашата сметка на Google(4) постојано ве следи. Проверете ги вашите пораки, музика и омилени апликации...

  (1)Google, Google Maps се заштитни знаци на Google LLC. Достапни во период од 5 години.

  (2)Поврзаните услуги се достапни како стандард на изведбите techno, techno esprit Alpine i iconic esprit Alpine, како и со опцијата со пакетот Навигација на верзијата equilibre.

  (3)Google, Google Assistant се заштитни знаци на Google LLC     

  (4)Google, Google Map и Google Play се заштитни знаци на Google LLC