задоволство во возењето

4CONTROL advanced

АГИЛНО ВОЗЕЊЕ
Напреднata, новата генерација на системот 4Control нуди сензационално возачко искуство. Со овој систем, Austral e лесен за ракување и агилен при мала брзина, a останува стабилен и безбеден кога се вози со поголеми брзини.
СТАБИЛНО ВОЗЕЊЕ
Напредниот систем 4Control ви помага при секое патување. Без разлика на вашата брзина, вашето возење е постабилно и поглатко.
ЛЕСНО ПАРКИРАЊЕ И МАНЕВРИРАЊЕ
Напредниот систем 4Control ги олеснува свиоците и свртувањата при мала брзина. Исто како градски автомобил, неговиот круг на вртење од 10,1 m ги олеснува сите ваши маневри.     
agility and handling - driving pleasure - Renault Austral E-Tech full hybrid
повеќе агилност и подобрено ракување
Со неговиот мал круг на вртење (споредлив со оној на градски автомобил), можете лесно да маневрирате за да паркирате или да се пробивате низ улиците во центарот на градот со брзина до 50 km/h.
driving - driving pleasure - Renault Austral E-Tech full hybrid
поголемо уживање во возењето на кривини
Сите 4 тркала се вртат во иста насока за да се подобри држењето на патот при свиоци кога брзината е поголема од 50 km/h..
multi-sense - driving pleasure - Renault Austral E-Tech full hybrid
multi-sense
Користете го MULTI-SENSE* за 4 различни искуства на возење зад управувачот. Приспособете го вашето возило како што сакате со прилагодување на реакцијата и акустиката на моторот, цврстината на управувачот, светлосниот амбиент и конфигурацијата на екранот на возачот.

*Multi-sense e достапен во верзиите techno, techno esprit Alpine i iconic esprit Alpine.   
COMFORT РЕЖИМ

Балансиран режим, најдобар компромис кој одговара на најчестите ситуации на возење и главните барања во однос на удобноста.

цврстина на управувачот 25/100
отпорност на управувачот при свиоци

одзив на моторот 75/100
управување со реакциите на моторот

правила за менувач (автоматски) 50/100
праг за активирање на промена на брзината

интензитет на климатизација 100/100
варијација во моќноста на климата
 
4Control напредна 25/100
варијација на агилноста на возилото, вклучително и при мала брзина
ЕCO РЕЖИМ


Најдобар компромис помеѓу економските перформанси, вклучувајќи го опсегот на возење и удобноста за ограничување на влијанието врз животната средина.

цврстина на управувачот 25/100
отпорност на управувачот при свиоци

одзив на моторот 25/100
управување со реакциите на моторот  

правила за менувач (автоматски) 25/100
праг за активирање на промена на брзината

интензитет на климатизација 50/100
варијација во моќноста на климата 

4Control напредна 25/100 
варијација на агилноста на возилото, вклучително и при мала брзина
SPORT РЕЖИМ
Целосно приспособлив режим: мотор, управување, агилност на шасијата, амбиентално осветлување итн.

цврстина на управувачот 50/100
отпорност на управувачот при свиоци

oдѕив на моторот 50/100
управување со реакциите на моторот

правила за менувач (автоматски) 50/100
праг за активирање на промена на брзината

интензитет на климатизација 100/100
варијација во моќноста на климата

4Control напредна 50/100
варијација на агилноста на возилото, вклучително и при мала брзина
PERSO РЕЖИМ
Целосно приспособлив режим: мотор, управување, агилност на шасијата, амбиентално осветлување итн.

цврстина на управувачот 50/100
отпорност на управувачот при свиоци

oдѕив на моторот 50/100
управување со реакциите на моторот

правила за менувач (автоматски) 50/100
праг за активирање на промена на брзината

интензитет на климатизација 100/100
варијација во моќноста на климата

4Control advanced 50/100
варијација на агилноста на возилото, вклучително и при мала брзина