Renault Captur

МОТОРИ

E-TECH FULL HYBRID
E-Tech 145 хибрид 

 Captur сега е достапен во хибридната верзија E-Tech 145, чија напредна хибридна технологија помага да се намали потрошувачката на гориво додека возите. Хибридната верзија стартува автоматски во 100% електричен режим и не треба да се полни. Бидејќи возилото собира енергија за сопирање и забавување, се полни со секое ослободување на притисокот од педалата за гас. Новиот хибриден погон е комбинација од два хибридни мотори, еден бензински мотор и иновативен менувач со режим Б кој собира енергија при секое забавување и сопирање и го оптимизира полнењето на батеријата. Благодарение на одличната комбинација на удобност и динамика, хибридот Captur E-Tech 145 обезбедува уникатно искуство во возењето.

БЕНЗИН

Со Captur, уживајте во новата генерација на бензински мотори со високи перформанси со економична потрошувачка на гориво и ниски трошоци за одржување.
CAPTUR
TCe 90: разноврсна
Captur е разновиден теренец со нова генерација 3-цилиндричен турбо мотор со 90 КС, кој во комбинација со рачен менувач обезбедува оптимално уживање во возењето. Има и помала потрошувачка на гориво.
CAPTUR
TCe 140 EDC: економична потрошувачка на гориво и динамика
Овој четирицилиндричен мотор со турбо полнач и директно вбризгување е достапен со 7-степен автоматски менувач со двојна спојка и менувачи на лопатки монтирани на управувачот. Обезбедува најголема разновидност и динамично искуство во возењето, додека одржува ниска потрошувачка на гориво.

СИТЕ ДЕТАЛИ ЗА ВОЗИЛОТО CAPTUR

.

Фотографиите на веб-страницата  www.renault.mk  се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.


Откријте ги другите модели на RENAULT

Captur E-Tech full hybrid
Captur E-Tech full hybrid