Clio Сервисер

Clio Сервисер го карактеризира привлечен изглед и товарен простор на помал фургон.Во паметно обликуваната внатрешност може да се превезуваат две лица, а во товарниот простор од 560 l товар од 520 кг. Привлечност, карактер, динамични возни перформанси и беспрекорната сигурност се само дел од неговите карактеристики.Сервисот доаѓа со богата опрема која вклучува систем за стабилност ESP, LED дневни светла, клима уред, воздушни перничиња за возачот и совозачот, електрични подигнувачи на предните стакла, ограничувач и регулатор на брзината и електрично подесување на ретровизорите.
Достапни верзии на мотори:. Сервисер 1,2 16V. Сервисер 0,9 TCe 90. Сервисер1,5 dCi 75