НОВИОТ MEGANE CONQUEST E-TECH FULL HYBRID

Renault Arkana E-Tech full hybrid - 5-seater SUV
Renault Arkana E-Tech full hybrid - gallery


Хибрид по природа, простран теренец со елегантен профил
5 седишта со целосна големина, поврзување, динамично возење
20 напредни системи за помош на возачот
до 1.000 km опсег на возење¹
до 80% електрично возење во градот²
од 4,7 L/100 km³
145 КС
Целосно хибриден мотор E-Tech
1000 км
од опсегот на возење¹
513 L
багажен простор⁴
20
напредни системи за помош на возачот
¹со полн резервоар бензин според податоците на WLTP
²време на возење, во зависност од состојбата на батеријата и стилот на возење / извор: Renault internal / 2023 година
³според WLTP протоколот, може да варира во зависност од верзијата и опциите
⁴VDA стандард - во зависност од верзијата

ВЕРЗИЈА ESPRIT ALPINE


E-TECH FULL HYBRID 145 КС

Renault Arkana E-Tech full hybrid - engines
Уникатни возачки сензации во град и на отворен пат. Стартувајте во електричен погон со неверојатно забрзување. Овој самополначки хибриден погон е тивок, одговорен и ефикасен.

100% ХИБРИДЕН ОПСЕГ
E-Tech full hybrid
Renault Arkana E-Tech full hybrid
Возете на електричен погон до 80% од времето на патување со автоматско полнење на батеријата кога забавувате и сопирате. Заштедувате до 40% гориво без да морате да го приклучите автомобилот.¹

максимална моќност 
 105 kW (145 КС)


Менувач 
 автоматски

WLTP емисиите на CO₂ 
 од 105 g/km²    

Потрошувачката 
  од 4,7 L/100 km²

Батерија 
 230 V + капацитет од 1,2 kWh        

¹во зависност од нивото на полнење на батеријата и стилот на возење / извор: Renault interior / 2023 година 

 ²според протоколот WLTP 2023, може да варира во зависност од верзијата и опциите  

лесен hybrid
Renault Arkana E-Tech full hybrid
Електричниот систем му помага на моторот при забрзување. Добијте ги најдобрите динамични сензации додека ја намалувате потрошувачката на гориво.

максимална моќност
103 kW (140 КС)

менувач 
автоматски 

WLTP емисии на CO2 
од 130 g/km¹ 

потрошувачка 
од 5,8 L/100 km¹ 

Батерија 
12 В

¹според протоколот WLTP 2023, може да се разликува во зависност од верзијата и опциите


Искуство во внатрешноста

СЕКОЈДНЕВНО УДОБЕН

Renault Arkana E-Tech full hybrid - multimedia screen and connected services
Мултимедијален екран од 9,3 инчи и услуги поврзани со "easy link connected " врска


Поврзете се едноставно со услугите на Google со Easy Link и неговиот екран од 9,3 инчи*. Безжичното пресликување на екранот на Android Auto™ и Apple CarPlay™ ви дава директен пристап до вашите апликации, плејлисти, контакти и омилени апликации  на централниот екран.

Bose® - Renault Arkana E-Tech full hybrid
Звук Bose®
Патувајте со Bose® hi-fi звук. Аудио систем од врвен опсег со 9 звучници со високи перформанси, гарантира богат и целосен звук.

ВНАТРЕШЕН ПРОСТОР

3 задни седишта со целосна големина
Renault Arkana E-Tech full hybrid - overview
Megane Conquest E-Tech full хибрид им нуди на патниците во задниот дел добро дизајнирана внатрешност, со простор за колената од 21 cm.
голем багажен простор
boot - Renault Arkana E-Tech full hybrid

Багажниот простор нуди голема површина за товар до 513 L* што сигурно ќе ги задоволи вашите потреби.

*480 L во целосна хибридна верзија E-Tech
модуларен простор
modular space - Renault Arkana E-Tech full hybrid
Модуларното задно седиште на клупата 1/3-2/3 ви овозможува да го зголемите волуменот на товарење до 1.263 L со преклопено седиште. Капацитетот може да се прилагоди со помош на подвижен под.

human first program

20 НАПРЕДНИ СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

Renault Arkana E-Tech full hybrid - active driver assist
активна помош за возачот
Подобрете ја удобноста при возењето со систем кој ја регулира вашата брзина според условите на патот, одржува безбедни растојанија и гарантира дека ќе останете центрирани на вашата сообраќајна лента. Кога сообраќајот ќе забави, возилото застанува и повторно започнува автоматски.
и 19 други напредни системи за помош на возачот со Human first program

хибридно и динамично, неспоредливо најдобро решение за професионалци

Спортски и харизматичен дизајн, стимулирачки и одговорен хибриден погон од 145 КС, до 40%¹ заштеда на гориво* и опсег на возење од 1.000 km². Целосниот хибрид Megane Conquest E-Tech e соодветен за вашиот бизнис. Со големината на багажниoт простор до 513 L³, можете лесно да ја носите вашата опрема и личните предмети.
¹за целосна хибридна погонска група E-Tech во споредба со мотор со погон на согорување и во зависност од стилот на возење, според урбаниот протокол WLTP, 2023 година
²со полн резервоар бензин според податоците на WLTP
³480 L во целосна хибридна верзија E-Tech.

ЗАПОЧНЕТЕ СО ПЛАНИРАЊЕ