Опрема на комплетно новиот Renault MASTER

Погледнете ја неговата опрема по категории
Renault MASTER
Целата негова опрема
Ентериер, карго простор, технологии, безбедност и мултимедија: погледнете ја комплетната опрема на новиот MASTER.
Renault MASTER
Опрема и елементи во однос на професијата
Бидејќи секоја професија е уникатна, побарајте опрема, карактеристики и решенија конкретно за вашиот тип на бизнис .
Внатрешност
Масичка Easy Life и голем држач за чаши
Масичка Easy Life и голем држач за чаши

Easy Life Ви овозможува да користите лаптоп или да уживате во вашиот ручек со удобност. Можете да ставите топли или ладни пијалоци во голем иот држач за чаши без ризик од истурање на документите или на електронските уреди.

Достапно за одредени видови и опции.
Мобилна канцеларија
Мобилна канцеларија

Кога не е во движење, комплетно новиот MASTER се претвора во канцеларија: ротирачка маса каде што можете да го поставите вашиот компјутер или документи, административна работна маса и бројни прегради за складирање за практично чување на потребните алатки.

Достапно за оредени видови и опции.
Фиока Easy Life
Лизгачка конзола за ладење Easy Life

Овозможете лесен пристап во преградите со лизгачката конзола Easy Life Огромен волумен од 10,5 литри која Ви овозможува да поставите повеќе шишиња со вода во ладниот простор.

Достапно за оредени видови и опции.
Безжичен полнач
Индукционен полнач за smart телефони

Наполнете го вашиот паметен телефон без додатни проблеми со каблите, со тоа што ќе го поставите на место кое е oдредено за него, на шалт таблата (само за smart телефони компатибилни со полнач на индукција).

Достапно за оредени видови и опции.
Богата понуда на места за складирање
Богата понуда на места за складирање

Имајте сè при дофат на рака. Комплетно новиот и функционален MASTER Ви овозможува да го искористите просторот и практичните места за складирање до 105 литри.

Достапно за одредени видови и опции.
Товарен простор
Пристапна платформа со рачки на задниот дел
Пристапна платформа со рачки на задниот дел

Користете ги рачките (до 3, во зависност од верзијата) за полесен пристап до товарниот простор. Зголемете го бројот на повици од вашите клиенти без напор.         

Задната платформа за пристап е стандардна на верзиите RWD за полесно влегување и излегување на карго-просторот.

                      
Достапно за оредени видови и опции.
  
Осветлување на товарниот простор
Осветлување на товарниот простор

Заштедете време и оптимизирајте ја ефикасноста со LED светилките во товарниот простор.

Достапно за оредени видови и опции.
Задни врати кои се отвораат под агол од 270°
Задни врати кои се отвораат под агол од 270°

Едноставен истовар и товар на стока, благодарение на задната врата со агол од 270° која се отвора со магнети.         Достапно за оредени видови и опции.
Прстени за прицврстување на товарот
Прстени за прицврстување на товарот
8 до 12 странични или тавански монтажни прстени (во зависност од верзијата) Ви овозможуваат да го прикачите вашиот товар.
Аларм и дополнително засилени брави
Аларм и дополнително засилени брави

Алармот Renault, кој е компатибилен со електронските системи на комплетно новиот MASTER, Ве штити од кражба и открива промени во кабината. Достапни се дополнителни брави.        

Достапно за оредени видови и опции. 
Сигурност
Rear Vision Асистенција
Rear Vision Асистенција

Совладајте ја вашата околина! Rear Vision Assistance (RVA) е иновација во категоријата на комерцијални возила. Ви дава одличена контрола и поглед на зад ниот дел, (на оската на возилото) од средн и па се до подолги растојанија, преку екранот што се наоѓа на предниот дел од платформата на кабината. Системот функционира на начин кога го придвижувате возилото напред и може да се комбинира со камера за враќање назад, за полесно маневрирање на паркирањето.

Достапно за оредени видови и опции.
Помош при страничен ветар
Помош при страничен ветар

Технологијата за помош при страничен ветар (SWA) открива осцилации кои се предизвикани од налетите на ветерот кога возите и го ограничува возилото да се одврати од правецот предизвикан од овие осцилации, ја корегира или задржува насоката на возење.

Достапно за оредени видови и опции.
 
Предупредување за ненамерна промена на сообраќајната лента
Предупредување за ненамерна промена на сообраќајната лента

Системот за предупредување LDW (Lane Departure Alert) ќе Ве предупреди доколку ненамерно направите промена на сообраќајната лента (системот е опремен како стандард на опрема, во верзиите со 4,5 тони и во Bus верзијата ).

Достапно за оредени видови и опции.         
Активен систем за помош при непредвидено сопирање
Систем за активна помош при непредвидено кочење на сопирачката.

Системот за активна помош при непредвидено кочење со сопирачките (AEBS) дозволува да се открие судар со возилото напред. Овој систем е активен со брзина над 5 км на час и работи во неколку фази.

 1. Системот го алармира возачот со визуелен и звучен сигнал.
 2. Ако возачот реагира, но не сопира доволно, системот вклучува дополнително сопирање.
 3. Ако возачот не реагира, системот автоматски ќе го активира системот за постепено сопирање до ненадејно сопирање, доколку е потребно.


 Достапно за оредени видови и опции.
         

Систем за надзор на ”мртов агол”
Систем за надзор над ”мртвиот агол”

Системот за следење на ” мртов агол ” (BSW ) Ве предупредува за присуство на предмети на страни чниот дел или зад возилото со светло за предупредување во ретровизорот. Системот е активен со брзина помеѓу 60 и 140 км на час.

Достапно за оредени видови и опции.         
Технологија
Пневматска суспензија
Пневматска суспензија

Поради прилагодливата висина за оптоварувањето на задниот дел на возилото, пневматското суспендирање може да се користи на повеќе начини: одржување хоризонтална линија (корекција на лево / десно), спуштање на задниот дел на возилото или привремено зголемување на растојанието од земјата.

Достапно за оредени видови и опции.
Суспензивно седиште
Суспензивно седиште
Прилагодливото суспензивно седиште на возачот Ви овозможува да го прилагодите нивото на суспензијата по ваш вкус.

Достапно за оредени видови и опции.
Диференцијална блокада
Диференцијална блокада

Избегнувајте проблеми на лизгавите површини. Достапно на RDW верзијата на комплетно новиот Renault MASTER, системот за диференцијално заклучување го подобрува зафатот на возилото. Со брзина под 30 км на час, автоматски се вклучува кога тркалата почнуваат да се лизгаат. Особено е корисно во справување со тешки ситуации при мала брзина, на пример на калливи површини.
        

Достапно за оредени видови и опции.         
Преден сензор и камера за возење назад
Преден сензор и камера за возење назад

Избегнете судар! Кога маневрирате, доколку околу вас има пречка ќе Ве предупреди акустичен сигнал. Сликата се прикажува на екранот вграден во ретровизорот или екранот за навигација и вклучува аудио сигнали од предните и задните сензори.

Достапно за оредени видови и опции.
Сензор за дожд и светлина
Сензор за дожд и светлина
Сензорот за дожд и светлина автоматски ги вклучува кратките светла како и бришачите на ветробрановото стакло. Автоматското префрлување на кратките и долгите светла е во зависност од другите возила во сообраќајот и обезбедува оптимална ноќна видливост.

Достапно за оредени видови и опции.         

Опрема и функции во зависност од категориите

Превоз на товар
Откријте ги нашите решенија - без оглед дали доставувате, работите со угостителство или останати активности:

 • Голем волумен
 • Транспорт на пакети
 • Единици за ладење
 • Возила за настани, припреми на храна...

         
 
Градежништво
Градежништво, главни изведувачи или подизведувачи, компании за уредување на околината или некоја друга активност? Откријте ги нашите решенија.

 • Кипер
 • Платформа со спуштени страници 
 • Возило за работници

         
 
Превоз на лица
Без разлика дали вршите транспорт на луѓе вработени во една компанија, поединци или заедница – комплетно новиот Master се прилагодува на потребите.

 • MASTER комбе (до 9 места) 
 • MASTER Bus (17 места)
 • Превоз на лица без или со намалена подвижност        


Здравство
Пронајдете ги сите наши решенија околу потребите за здравството.   
 • Возило за прва помош           
 • Превоз на лекови 
Обработки по мерка
Комплетно го променивме новиот Master, со намера  што повеќе да одговара на вашиот бизнис. Откријте ги нашите производи за сите обработки по мерка.

 • Возило со платформа
 • Возило со подвижна корпа   
 • Влечно возило      

      
Комплетно новиот Renault MASTER

Откријте го нашето решение за погон.     
Комплетно Новиот Renault MASTER

Откријте го нашето решение за погон .         
Дали сте подготвени да го проширите вашиот бизнис со комплетно новиот Renault MASTER?