Новиот Renault TRAFIC Passenger

Димензии и мотор

Димензии

Новиот TRAFIC Passenger
L1 димензија         
Новиот TRAFIC Passenger
L1 димензија         
 ДИМЕНЗИИ (mm)   
L1L2
Вкупна должина         
4999   
5399    
Вкупна ширина со ретровизори          1956/2283 1956/2283
Висина на празно возило         
19711967
Максимална внатрешна ширина         
16621662
Ефективна висина         
13691369
Дознајте повеќе

ВОЛУМЕН, ТЕЖИНА И НОСИВОСТ

ВОЛУМЕН НА БАГАЖЕН ПРОСТОР  (dm³)  L1L2
Волумен под високи полици         
550890
Волумен на врвот од задните седишта       
7701320
Максимален волумен со мрежа за поддршка на сите предмет **          
10001800
Вкупен волумен без седишта         
52006000
*VDA метода ( просторот се мери во единица од 1 литар )
** Само како опција         
ТЕЖИНА И НОСИВНОСТ– стандард Euro 6Dtemp (kg)
L1L2
Бруто тежина на возило (GVW)*           
2900 - 2920
2900 - 2920
Маса на празно возило *           
1764 - 2187     1867 - 2233
Максимално оптоварување *           
11641128
Максимална тежина на влечење (со / без сопирање)         
2000/7502000/750
* Во зависност од верзијата на /пакетот и бројот на седишта


Дознајте повеќе

Moтор и тракција

Renault TRAFIC Passenger
Повеќе енергија, помалку потрошувачка на гориво!
Новиот 2.0L дизел мотор е 5-та генерација на мотори што ја прифаќа најновата технологија, за да Ви обезбеди поголема моќност (+ 25 KS) и поголем вртежен момент (+ 40Nm) со подолга работа и намалена потрошувачка на гориво и емисија на CO ₂. Уживајте во значително подобрено задоволство при возењето и намалената потрошувачка на гориво.         
Renault TRAFIC Passenger
Решенија за тракција
Достапно како стандардна опрема, подобрената технологија за влечење му овозможува на возилото да не се лизне и да не заглавува во мек терен, преку подобрување на тракцијата на влечење на тркалото при стартување на возилото или при мала брзина. Преку достапноста како додаток во дополнителната опрема, подобрената технологија за влечење Ви овозможува да тргнете во освојување на тешко достапните терени.
Новиот Renault TRAFIC Passenger
Мотори
Renault TRAFIC Passenger
AdBlue®
AdBlue® помага значително во намалувањето на емисиите и притоа ги одржува перформансите на вашиот мотор. Пополнувањето на дополнителниот резервоар од 20l е олеснето со помош на лесен пристапен приклучок лоциран во делот за гориво од десната страна од вратата на возачот. Економично и лесно полнење гориво.
Renault TRAFIC Passenger
Технологија Start & Stop
Овој систем Ви овозможува да ја намалите потрошувачката на гориво. Технологијата Start & Stop го запира моторот кога возилото запира (сообраќаен метеж, црвени семафори, итн.) и автоматски го стартува повторно, кога ја користите спојката за повторно да започнете со возењето.
Renault TRAFIC Passenger
ECO начин на возење + DRIVINGECO2
Едноставно активирајте го режимот ECO Dashboard за да се оптимизира економичноста на горивото. Забавен и корисен, DRIVINGECO2 * интегриран во мултимедијалниот систем R-LINK Evolution, го анализира вашиот стил на возење и Ви овозможува заштеда. Благодарение на индикаторот за стил на возење во реално време, можете вашиот еко - начин на возење да го доведете на ново повисоко ниво.
* Потрошувачката на гориво се потврдува според стандардна постапка која е иста за сите производители на возила и може да се користи за споредување на возилата. Вистинската потрошувачка на гориво и ресурсите на AdBlue® зависат од условите за употреба на возилото, опремата, товарот и стилот на возење.         

* Во зависност од верзијата.