Новиот Renault TRAFIC SpaceClass

Димензии и мотор

Димензии

ДИМЕНЗИИ (mm)  L1L2
Вкупна должина         
4999   
5999    
Вкупна ширина со ретровизори         
1956/2283 1956/2283
Висина на празно возило         
19711967
Максимална внатрешна ширина         
16251625
Ефективна висина         
13001300
Висина на подвозје           160160

ВОЛУМЕН, ТЕЖИНА И НОСИВНОСТ

ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИКОТ  (dm³)  L1L2
Волумен под високите полици         
550890
Волумен на врвот од задните седишта         7701320
Максимален волумен со мрежа за поддршка на багажникот **           
10001800
Вкупен волумен без седишта            
52006000
*VDA метода (просторот се мери во единица од 1 литар)          
** Само како опција


ТЕЖИНА И НОСИВНОСТ– стандард Euro 6Dtemp (kg)
L1L2
Бруто тежина на возило (GVW)*           
2900 - 2920
2900 - 2920
Маса на празно возило *            1989 - 2319     2043 - 2372     
Максимално оптоварување *           
1006 623
Максимална тежина на влечење (со / без сопирање)          2000/7502000/750
* Во зависност од верзијата на /пакетот и бројот на седишта


Дознајте повеќе

Мотор и тракција

Renault TRAFIC SpaceClass
Повеќе енергија, помала потрошувачка на гориво!
Новиот Дизел мотор 2.0L 5 - генерација на најновата технологија, Ви овозможува поголема моќност (+ 25 KS) и поголем вртежен момент (+ 40Nm) со подолга работа и намалена потрошувачка на гориво и емисија на CO₂. Уживајте во значително подобрено задоволство при возењето како и намалена потрошувачка на гориво.
Renault TRAFIC SpaceClass
Решенија за тракција
Достапна е како дел од основната опрема, подобрената технологија за контрола му овозможува на возилото да не се лизне и да не заглавува во мек терен, со тоа што ја подобрува тракцијата на тркалото при стартување или при мала брзина. Достапно како дел од дополнителната опрема, технологијата на подобрена тракција Ви овозможува софистицираност на терен.
Renault TRAFIC SpaceClass
AdBlue®
AdBlue® значително помага во намалување на емисијата на штетни честички и ги оддржува перформансите на вашиот мотор. По лнењето на дополнителниот резервоар од 20l е олеснето преку лесен пристапен приклучок - лоциран во делот за гориво од десната страна од вратата на возачот. Економично и лесно полнење на гориво.
Renault TRAFIC SpaceClass
Технологија Start & Stop
Овој систем Ви овозможува да ја намалите потрошувачката на гориво и емисиите на гасови. Технологијата Start & Stop го сопира моторот кога возилото е запрено ( во ситуации на сообраќаен метеж, црвени семафори, итн.) И автоматски го стартува кога ја користите спојката за повторно да започнете со возењето.
Renault TRAFIC SpaceClass
ECO начин на возење + DRIVINGECO2
Едноставно активирајте го режимот ECO Dashboard за да се оптимизира економичноста на горивото. Забавната и корисна карактеристика на DRIVINGECO2 * интегрирана во мултимедијалниот систем R-LINK Evolution, го анализира вашиот стил на возење и Ви дава совети за уште поголеми заштеди на горивото. Благодарение на индикаторот за стил на возење во реално време, можете да го пласирате ваш ето еко - возење на ново, повисоко ниво.
* Потрошувачката на гориво се гледа според стандардна постапка која е иста за сите производители на возила и може да се користи за споредување на возила во однос на оваа точка. Вистинската потрошувачка на гориво и средствата на AdBlue® зависат од условите за употреба на возилото, опремата, носивноста и стилот на возење.


* Во зависност од верзијата.


Дали сте подготвени за возење во Новиот Renault TRAFIC SpaceClass?