Комплетно Новиот Renault TRAFIC

Опрема и елементи

Погледнете ја неговата опрема поделена по категории
Renault TRAFIC
Опрема
Удобност, заштита, безбедност, мултимедија: Побарајте ја опремата за сите за вас потребни намени, во комплетно новиот TRAFIC.
Renault TRAFIC
Опрема и елементи за определена професија
Бидејќи секој би имал свои уникатни барања според потребите, ние ја класифициравме опремата, елементите, преработката и додатоците во определени категории создадени според професијата со која се занимавате.

Удобност

Вашата подвижна канцеларија

Флексибилна и прилагодлива положба за нозе внимателно дизајнирани и исклучително удобни седишта, места за складирање на алатите. Размислувавме за сè, со цел да Ви овозможиме да се чувствувате добро секој ден.
Конектор за лаптоп

Конектор за лаптоп

Потребно Ви е нешто итно? Доколку ја имате оваа ситуација, можете да запрете и да ја земете папката или лаптопот кој сте го поставиле во предното седиште. 

        
"Совршено решение за поставување на лаптопот при рака и подобро искористено време во текот на денот."         Достапно за одредени верзии или опции.
90l. простор за складирање во кабината

90 l. простор за складирање во кабината

Комплетно новиот TRAFIC е опремен со голем број корисни решенија - со 14 места за складирање во патничкиот простор, вклучувајќи 54 - литарска единица за поголеми предмети. Чувајте сè, организирано и при дофат на рака.         

Достапно за одредени верзии или опции.
Климатизација

Климатизација

Комплетно новиот TRAFIC е опремен со голем број на корисни решенија - со 14 места за складирање во патничкиот простор, вклучувајќи 54-литарска единица за поголемите предмети.
Нека се биде организирано и при дофат на рака. Одберете ја температурата што Ви одговара. Благодарение на рачна или автоматска климатизација, можете да уживате во оптимална топлина и удобност.

Достапно за одредени верзии или опции.         
Контрола на крстарење

Темпомат

Возете безгрижно, со поставување на контрола на темпоматот во постојана брзина. Вклучете ја или исклучете ја брзината на системот и прилагодете ја избраната брзина преку копчето на воланот.

Достапно за одредени верзии или опции.         

  
Картичка "Hands free"

Картичка „Hands free“

 Едноставно отклучете и започнете со возење на новиот Trafic. Благодарение на картичката  „Слободни раце “ , само притиснете го копчето за отклучување на вратата или копчето за почеток на возењето.         

„Нема повеќе од оние моменти , кога ги барате клучевите а рацете Ви се зафатени“.
Достапно за одредени верзии или опции.

Заштита

Што може да биде поважно од Вас и од останатите патници во возилото?

Заштита на патниците во возилото

Заштита на патниците во возилото

Засилена структура на возилото, предни воздушни перничиња за возачот и совозачот со програмирано функционирање, странични безбедносни ремени во висина на  градниот кош со вграден затегнувач и ограничувач на затегнатоста, итн. Искористете ја најнапредната опрема за пасивна безбедност.

Достапно за одредени верзии или опции.
Дополнителни засилени брави

Достапно за одредени верзии или опции.

Потполно обезбедени, осигурете се преку нашата понуда за засилување на бравите         

»Без разлика на тоа дали работите во град или во некоја друга локација , товарот дефинитивно Ви е скапоцен. Бидете потполно безгрижни затоа што на овој начин тој би бил безбеден “.«    


Достапно за одредени верзии или опции.         
Прстени за прицврстување на товарот

Прстени за прицврстување на товарот
До 18 прстени за обезбедување на оптоварувањето се достапни за новиот TRAFIC со цел да го оптимизирате просторот за складирање како и да се осигурате за безбедноста на предметите за време на транспортот.


» „Бидејќи мојот товар е прикачен, нема повеќе непријатни изненадувања по пристигнувањето.“« 


Достапно за одредени верзии или опции.
Отвор за товар на предмети со поголема должина

Отвор за товарење на предмети со поголема должина

2 -та отвори, сместени во преграда и под совозачкото седиште , можете да ги искористите при транспорт на подолги предмети. Во комплетно новиот TRAFIC можете да пренесете предмети со рекордна должина до 4,15 m и истовремено тие да бидат заштитени од кражба и оштетување.         » Благодарение на овој вид на отвори моето возило е секогаш со компактна големина! Покрај тоа, предметите во него се секогаш заштитени и обезбедени “. «Достапно за одредени верзии или опции.         
Рачка со блокада на задната врата

Рачка со блокада на задната врата

Ако во текот на возењето, вратата мора да Ви биде отворена бидејќи транпортирате предмети со поголема должина од возилото, рачката со блокада на задната лева врата ќе Ви помогне за да ги заштитите останатите предмети кои ги транспортирате.  
       

Достапно за одредени верзии или опции.

Сигурност во возењето

Возете потполно безгрижно

 
Контрола на растојанието за паркирање напред и назад со камера за возење назад

Контрола на растојанието за паркирање напред и назад, со камера за возење назад.

Ова може да биде лесно за маневрирање, контролата на растојанието за паркирање напред или назад е дополнета со резервна камера што ја пренесува сликата во внатрешниот ретровизор или на екранот Media Nav Evolution.         

Достапно за одредено верзии или опции.

Двојни асферски ретровизори и огледало со систем за откривање на „мртов агол“

Двojни асферични ретровизори и огледало со систем за детекција на возила во „мртов агол“

Ретровизорите обезбедуваат длабок и широк поглед на ситуацијата, овозможувајќи Ви да имате преглед на подрачјето околу тркалата за полесни маневри за паркирање како и да ги заштитите бочните страни на комплетно новиот TRAFIC. Нема да пропуштите ништо!         

Достапно за одредени верзии или опции .
Full LED светла и светла со двојна функција

Full LED светла и светла со двојна функција

Искористете ги ефикасните светла, благодарение на технологијата Full LED што ви овозможува подобри светлечки перформанси од стандардните халогени светла. Светлата со двојна функција Ви овозможуваат појасно гледање во услови на магла и осветлување на кривините што го подобрува вашето видно поле.


Достапно за одредени верзии или опции.
Електронска контрола на стабилноста

Електронска контрола на стабилноста

Задржете ја контролата на комплетно новиот Trafic во сите услови. Системoт на новата генерација ESP го детектира товарот на возилото и му овозможува ефикасно да ја корегира насоката на возење.         

» Моето возило е постабилно со овој систем кој автоматски ја прилагодува насоката на патување според товарот. Затоа сега возам поубаво и рамномерно “.«   

Достапно за одредени верзии или опции.
 
Контрола на притисокот во гумите

Контрола на притисок во гумите
Секое тркало е опционално опремено со сензор во вентилот на инфлаторот кој периодично го мери притисокот во гумите додека возите. Предупредувачкото светло Ве предупредува за губење на притисок.


Достапно за одредени верзии или опции.         

Опрема и елементи во зависност од професијата

Дознајте за опремата, елементите и услугите прилагодени за вашата област.
Превоз на стока


Дали сте професионалец за испорака на пакети, храна или работите со организација на настани? Откријте ги нашите решенија: 

  • Метални полици
  • Прстени за прицврстување на товар
  • Изотермални или ладилни единици
  • Возила за настани, камиони за припрема на храна, итн.  
Градежништво - завршни обработки


Дали сте претприемач, трговец, градежен изведувач или подизведувач или професионален корисник во некоја друга специфична област? Откријте ги нашите решенија:         

  • Возила за работници 
  • Продолжена кабина        
Превоз на лица


Потребен Ви е превоз или транспортирање на лица со намалена подвижност? Комплетно новиот TRAFIC се прилагодува на вашите потреби со верзијата PRM.         

Откријте го најдоброто од највисоката Renault експертиза, за превоз на лица преку верзијата SpaceClass         

Достапно за одредени верзии или опции.
Здравство


Дали сте дел од тимот за спасување на човечките животи, први стасувате на местата на несреќа или сте друг вид на здравствен работник? Откријте ги сите наши решенија:

  • Амбулантно возило
  • Транспортирање на лекови         Дополнителна опрема

Дознајте за понудата на дополнителна опрема и разгледајте го нашиот online каталог.

Прилагодете го комплетно новиот TRAFIC, со помош на нашата понуда за дополнителна опрема.
Renault TRAFIC
Текстилни патосници
Направен и по мерка, лесни за одржување и специјално дизајниран и за новиот TRAFIC... Лесно се прикачуваат со помош на 2 држачи за прицврстување.
Renault TRAFIC
Држач за паметни телефони
Поставете го вашиот мобилен телефон на дофат на вашите раце. Телефонот можете да го поставите на мобилниот држач и да го наполните на најблиската точка за приклучување.
Renault TRAFIC
Држач за таблет, лаптоп
Кога не возите можете едноставно да го проверите лаптопот или таблетот со помош на прилагодлив држач за екрани од 4,8 до 10,6 инчи.         
Комплетно Новиот Renault TRAFIC

Ви преостанува само да го одберете соодветниот мотор.       
Дали сте подготвени да го проширите вашиот бизнис со комплетно новиот Renault TRAFIC?