Новиот Renault KADJAR


Димензии


Димензии(mm)
Меѓуосовинско растојание2646
Должина на возилото4489
Суспензија напред913
Суспензија назад930
Висина на празното возило со отворена врата на багажникот2069
Висина на прагот од багажникот на празно возило761
Висина на подвозјето200
Простор во висина на колена во втор ред седишта220
Ширина во висина на лактите (напред/позади)1480/1455
Висина до кров под агол од 14° во 1/2 ред (напред/позади)
905/910
Најголема должина на багажниот простор со подигнати/преклопени задни седишта864/1620
Агли на предни/задни браници во степени17°/25°
Димензии (mm)
Трага на предните тркала1556
Трага на задните тркала1542
Вкупна ширина на возилото без/со надворешни огледала1836/2058
Висина на празно возило без/со должни кровни шипки1607/1613
Внатрешна ширина помеѓу ќошевите на браниците1099
Волумен на багажникот по VDA (dm³)
Со комплетот за поправање на пневматици472
Со комплетот за поправање на пневматици (L)
527
Најголем максимален простор за товар (преклопена клупа од седиштата)1 478

Мотори

 
Бензински

Renault KADJAR
TCe 140 FAP
Дизајниран да Ви овозможи удобност и задоволство во возењето, новиот TCe 140 FAP мотор комбинира 140 коњски сили со вртежен момент од 240 Nm. Во комбинација со 6- степен рачен менувач или 7-степен автоматски менувач EDC со двојна спојка, директно вбризгување и турбополнач на новиот KADJAR му овозможуваат прецизност и флексибилност. Изберете SUV, без компромиси кога е во прашање потрошувачката на гориво !
Renault KADJAR
TCe 160 FAP
Зголемете го вашето задоволство во возењето со TCe 160 FAP бензиски мотор!Неговите 160 коњски сили, 260 Nm вртежен момент и турбополнач овозможуваат подобра реакција и силно забрзување. Достапен со 6-степен рачен менувач и 7-степен автоматски менувач со двојно квачило , овој мотор со директно вбризгување комбинира перформанси и уживање во возењето.
Новиот Renault KADJAR
Дизел

Renault KADJAR
Blue dCi 115
Мотор од најновата генерација, новиот Blue dCi 115 со вртежен момент од 260 Nm во комбинација со 6-степен рачен менувач или 7-степен автоматски менувач EDC со двојно квачило овозможува задоволство при возењето и реакција која Ви е потребна. Овој нов мотор носи заштеда на гориво на вашиот SUV .
Renault KADJAR
Blue dCi 150
Новиот дизел мотор 1,7 L Blue dCi 150 представува совршен компромис помеѓу ефикасноста и задоволството. Уживајте во доживувањето кое Ви го овозможува овој мотор со поголема сила и вртежен момент од 340 Nm. Достапен е со погон на 4 тркала во комбинација со 6-степен рачен менувач и на новиот KADJAR му дава агилност и одличен одзив.
Новиот Renault KADJAR

Намалена емисија


Renault KADJAR
Бензиски мотори со филтер за честички (FAP)
Како би се намалила емисија на честички, новите бензиски мотори со директно вбризгување сега имаат филтер за честички. Филтерот ги задржува честичките во издувните гасови, а потоа ги спојуваат со помош на редовна и автоматска регенерација. Филтерот за честички не бара одржување .
Renault KADJAR
Дизел мотори Blue dCi
Освен со филтерот за честички, новиот Blue dCi дизел моторите се опремени со системот за селективна каталитичка редукција кои користат AdBlue , раствор на вода и уреа .