KANGOO Express

Карактеристики

По мерка

По мерка
Kangoo Express нуди голем избор; три должини (Compact, Express, Maxi), два, три, или пет места (во зависност од верзијата) и две должини на комплетно електричен Z.E. Верзијата со три предни седишта е новина во новиот Kangoo Express, но и во категорија компактни доставни возила.Тоа не се единствени новини во палетата Kangoo Express, тој доаѓа со новите ефикасни и економични мотори, камера за возење наназад, нова генерација ESP во комбинација со системот Extended Grip и помош при движење по нагорнина, ново авторадио со USB приклучок и Bluetooth како и мултимедијален систем R-Link со навигација. Kangoо Express го задржал широкиот распон на практични и функционални опции; прегради ( преградни ѕидови, подвижни прегради...) сензори за возење наназад, комплет на дрвени облоги, поголема носивост...


Три должини


Прилагодливост


Функционалност и удобност


Renault R-Link


Професионална технологија

Професионална технологија
Kangoo express нуди професионални можности кои ќе ве следат и ќе ви го олеснат патувањето. Поедноставете го страничното паркирање со камера вградена во задниот дел, од која на екранот сместен на штитникот за сонце се прикажува сликата (сите три опции на должина освен Z.E.) Новиот Kangoo Express со мотори на новата генерација ( освен Z.E. ) опциски нуди две нови функции со системот за контрола на стабилност (ESC): Exrended Grip и помош при паркирање на нагорнина. Extended Grip го подобрува допирот со патот и го олеснува возењето во тешки услови ( кал, снег, или песок ) Се вклучува со исклучување на ESP. На инструмент таблата при вклучување за 15 секунди се појавува "мека подлога", односно "начин на работа" при исклучување. Помош при движење по нагорнина е доста корисна кај големи наклони. Системот го држи возилото во место 2 секунди, сосема доволно да возачот безгрижно продолжи со возење. Сите авторадиа во Kangoo Express се опремени со USB приклучок и Bluetooth, што овозможува телефонирање со слободни раце и слушање автозапис од соодветен уред. Новата положба на микрофонот и понапредната обработка на звукот го подобруваат квалитетот на разговорот. Новиот мултимедијален систем R-Link го обликува голем екран од 18см во дијагонала. Навигација TomTom и иновативното гласовно управување овозможува да повикате накого или му ја кажете адресата на локацијата. Renault R-Link може да биде поврзан со интернет па од автомобилот може да пристапите до електронската пошта, добивате различни информации за сообраќајот, пронајдете бензиски станици ( Z.E. )... Некои апликации се веќе инсталирани  (e-mail, Renault R-Link Tweet, временска прогноза, Renault Assistancе), а каталогот на останатите погледајте го во  R-Link Store.

Три предни седишта

3 предни седишта

Новост во палетата Kangoo Express е опција со три предни седишта достапна со сите три должини: од Compact (ексклузивно во категорија компактни доставни возила) до Maxi со поголем товарен простор - со сите нивоа на опрема. Таа опција е идеална за корисници кои повремено превезуваат двајца патнци, а да при тоа не ја изгубат корисната зафатнина. 

Трите предни седишта се состојат од возачкото седиште и клупа со две места, при што средното седиште се користи само по потреба. Возењето е поудобно и попријатно  со подобрена внатрешност - 9 облоги на вратите, рачна сопирачка ), а наслонот на совозачкото седиште и понатаму се преклопува, како би се искористила најголема товарна должина.

ПРИЛАГОДУВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИОТ ПРОСТОР
Во понудата сите три должини од Compact до Maxi со поголем товарен простор (освен Z.E.), Kangoo Express Compact единствено е компактно доставно возило кое ја нуди таа можност.

Многу разнолика понуда преградни ѕидови: полна застаклена или незастаклена , подвижна мрежеста со преклопливи совозачки седишта.

ПРАКТИЧНОСТ

Наслоните на клупите со две места се склопуваат оделно за транспорт на долги предмети (до 2,38м) или може да служат како маса за пишување.

Лесно пристапен простор за оставање под клупата со зафатнина од најмногу 15 литри.

УДОБНОСТ
Kangoo s tri prednja sedišta omogućava suvozaču u sredini da noge drži u ravnini karlice.Kongoo со три предни седишта му овозможува на совозачот во средина да може нозете да ги држи во рамнина со карлицата. Облогите на десните врати се малку вдлабнати за поголема удобност на патниците. Ширината е зголемена во верзијата со две седишта од 1317мм на 1353. Рачната сопирачка и преградата на подот се прилагодени.

KANGOO Express Maxi

НАЈГОЛЕМА КОРИСНА ДОЛЖИНА ВО НАЈМАЛИ НАДВОРЕШНИ ДИМЕНЗИИ
Kangoo Express Maxi  овозможува товар и пренесување на предмети до 2,9м должина, носивост од 800 кg, а корисна зафатнина 4,6 м3.Со димензии како едноволумен, тоа мало доставно возило овозможува едноставно движење низ градот и паркирање низ градските улици и паркинзи.Kangoo Express Maxi  овозможува товар и пренесување на предмети до 2,9м должина, носивост од 800 кg, а корисна зафатнина 4,6 м3.Со димензии како едноволумен, тоа мало доставно возило овозможува едноставно движење низ градот и паркирање низ градските улици и паркинзи.
Удобен прилагодлив и идеален за тимски предизвици
Со Kangoo Express Maxi Combi немора повеќе да избирате помеѓу превоз на патници и стока. Може да патувате со пет лица, а истовремено да располагате со 1,3 м3 корисна зафатнина. Задната клупа со три места и наслон со преклопување во однос 1/3-2/3 гарантираат удобност на ниво на патничко возило. Кога сакате да превезувате долги и големи предмети, преклопете ги целосно или делумно.Со Kangoo Express Maxi Combi немора повеќе да избирате помеѓу превоз на патници и стока. Може да патувате со пет лица, а истовремено да располагате со 1,3 м3 корисна зафатнина. Задната клупа со три места и наслон со преклопување во однос 1/3-2/3 гарантираат удобност на ниво на патничко возило. Кога сакате да превезувате долги и големи предмети, преклопете ги целосно или делумно.
Продолжена кабина
Со Kangoo Express Maxi со продолжена кабина повеќе не треба да имате дилема помеѓу превоз на патници и стока. Kangoo express со продолжена кабина овозможува прилагодување со клупи што се преклопуваат. Може да патувате во група од пет лица, а воедно на располагање да имате 2,4 м3 корисна зафатнина. Кога сакате да превезувате долги и крупни предмети, склопете ја задната клупа. Поставување на решеткаста преграда овзможува превезување предмети до 2м должина. Освен тоа, продолжената кабина има предност со данокот на стопански возила; враќање на ДДВ.Со Kangoo Express Maxi со продолжена кабина повеќе не треба да имате дилема помеѓу превоз на патници и стока. Kangoo express со продолжена кабина овозможува прилагодување со клупи што се преклопуваат. Може да патувате во група од пет лица, а воедно на располагање да имате 2,4 м3 корисна зафатнина. Кога сакате да превезувате долги и крупни предмети, склопете ја задната клупа. Поставување на решеткаста преграда овзможува превезување предмети до 2м должина. Освен тоа, продолжената кабина има предност со данокот на стопански возила; враќање на ДДВ.

Цени и спецификации


Дали сте подготвени да ве заведе KANGOO Express?