MEGANE Grandtour

Мотори и перформанси

Зголемете го задоволството во возењето

Бензински мотори

Моторот Energy TCe 130 EDC, нуди перформанси и апсолутна удобност. 
Развива 130 KS при 5500  vrt/min  и вртежен момент од  205Nm веќе при  2000 vrt/min, бензискиот мотор  Energy 130 EDC дава исти перформанси како дволитарски атмосферски мотор. Со директно вбризгување на гориво и вграден турбополнач исклучително е еластичен и реактивен. Посебно внимание посветивме на звукот на моторот. Тивко работи бидејќи ниту при повисоки вртежи не ја губи силата и гарантира неверојатна удобност и уживање во возењето.

Дизел мотори

Моторот Energy dCi 110 ECO2, ефикасен на највисоко ниво
Новиот Renault MEGANE Grandtour со ознака ECO2 опремен со мотор Energy dCi 110, гарантира најмала емисија на штетни гасови во таа класа. Со помош на иновативни технологии како Stop&Start или употребување на челични клипови, се постигнува најниска емисија СО2 и најмала потрошувачка во класа.

Hybrid Assist Технологија

Не мора повеќе да избирате помеѓу заштеда и перформанси. Наскоро и на Новиот Renault MEGANE Grandtour, Ybrid Assist технологијата донесува револуција во нашиот однос кон автомобилите. Обединети со цел намалување на потрошувачката и емисија на гасови, моќното забрзување во сите степени на пренос ќе го зголеми вашето задоволство во возењето.

Перформанси

Откријте ги неговите перформанси

Автоматски менувач EDC

Изберете удобност. Достапен на Новиот Renault MEGANE Grandtour, автоматскиот менувач EDC го карактеризира флексибилност, динамичност и оптимална потрошувачка и во град и на отворен пат.

ECO начин на работа

Активирајте го ЕСО и намалете потрошувачка. Со оваа технологија Новиот Renault MEGANE Grandtour овозможува намалување на потрошувачката на гориво до 12%. Освен тоа системот Driving ECO2 ви дава совети еколошки прифатливи и прилагодени на вашето возило.
ghm

Возете безгрижно

За вашите безбедни патувања

Дали сте подготвени да ве заведе MEGANE Grandtour?

Откријте ги неговите карактеристики