Комплетно новиот Renault CLIO

Димензија (mm)

Вкупна должина4050
Целосна ширина со надворешни ретровизори / како и со склопени ретровизори 
1798 / 1988
Висина на празно возило     1440
Висина со отворена врата (не оптоварено возило ) 1979
Просторот на коленото во 2-от ред на седиштата 
165
Ширина и висина ( напред/позади )     1372 / 1370
Волумен (L)
Бензин391
Дизел
366
     Должината на просторот со спуштени седишта     1464

Нов мотор

Широка понуда на мотор
Потполно новиот CLIO со мотор прилагоден на Вашите потреби:
 • Економичен (SCe 75);         
 • Нaјвисоко ниво на прилагодливост (TCe 100),         
 • Максимално задоволство при возењето (TCe 130 EDC),
 • Најновата генерација на дизел мотори со мала потрошувачка на гориво (Blue dCi 85 / Blue dCi 115),
 • Хибриден бензински мотор кој пристигнува за неколку месеци (E-TECH)         

  Повеќе детали за моторот

  БЕНЗИН
  SCe 75
  Економичен за возење
  Модерен, трицилиндричен мотор оптимизиран за градско возење и намалени трошоци за одржување, благодарение на доживотниот погонски ланец на мотор. Достапно во верзија од 75 KS.
  TCe 100
  Највисоко ниво на прилагодливост
  Овој нов бензински мотор со моќност од 100 KS / 160 Nm обезбедува потполно нов Clio бренд, нова одговорност и флексибилност, додека ја намалува потрошувачката на гориво. Исто така, ќе уживате во намалени трошоци за одржување благодарение на доживотниот погонски ланец.  Достапно:         
  •  Cо рачен 5-степен менувач (100g / CO 2 - најдобар во класата).
   TCe 130 EDC
   Максимално задоволство при возењето
   130 КS, вртежен момент од 240 Nm, 7-степен менувач со двојна спојка EDC и рачка на менувачот. Овој турбо четирицилиндричен бензинец со директно вбризгување комбинира перформанси и дава максимално задоволство при возењето.
   ДИЗЕЛ
   Најновата генерација на дизел мотори за поголема економичност и потрошувачка на гориво
   Blue dCi 85
   Најнова понуда на тестирана и испробана генерација, овој мотор е комбинација на економична потрошувачка и задоволство за време на возењето. Со 6 – степениот менувач, неговиот обрт од 220 Nm е оптимизиран на намалување на потрошувачката на горивото за време на вашите патувања.
   Blue dCi 115
   Овој дизел мтор претставува комбинација на задоволство во возењето и максимална економичност во потрошувачката на горивото со своите 260 Nm вртежи и 6 – степен рачен менувач. Идеален!
   ХИБРИД
   Комплетно нов Renault CLIO E-TECH* претставува комбинација на Clio, хибридна технологија и стручноста на Renault Z.E. за автономно електрично возење (достапно од 2020)

   *достапно подоцна