Renault SCENIC

Мотори и перформанси

Изборот е на вас

Зголемете го задоволството во возењето

Мотор Energy TCe 140

Со интегрираниот турбо компресор и функцијата Overboost, моторот Energy TCe 130 дава флексибилност и одзив со атмосферскиот мотор од 2 литри. Тој развива 130 KS со 6 брзински рачен менувач и ланец за дистрибуција без одржување.
Уживајте во исклучитело амортизирана акустика.

Мотор Energy dCi 160Концентрет технологија, мотор Energy dCi 160 со Twin Turbo е флексибилен и со брза реакција. Развива 160KS.Во комбинација со автоматски менувач EDC со двојно квачило, дава задоволство во возењето кое е динамично и удобно.

Мотор Energy dCi 130


Со отворено и флексибилно обновување, моторот Energy dCi 130 ви дава чувство како да возите мотор со поголема сила. Дизел моторот 1,6L  со 16 вентили и 130 KS е поврзан со рачен менувач со 6 брзини.

Располага со дарежлив вртежен момент од 320 Nm. За да се намалат трошоците за одржување, неговата дистрибуција е обезбедена со ланец без одржување.

Мотор Energy dCi 110 и Energy dCi 110 EDC


Како синтеза на нашата флесибилна технологија, моторот Energy dCi 110 го прави возењето поедноставно и поефикасно. Со експертиза и искуство поврзано со Формула 1, неговите компресори се направени од челик DLC, а подигачите со намалено внатрешно триење, додека иновативната архитектура  на турбо моторот да ги зголеми перформансите со намалување на бројот на вртежи.

Без разлика дали ќе се одлучите за 6 брзински рачен или 7 брзински автоматски EDC менувач со двојна спојка, вистинско задоволство е да го возите. 


Перформанси

Hybrid Assist Технологија


Достапен од крајот на 2016 година во новиот Renault SCENIC, Hybrid Assist ќе му се придружи на нашиот реномиран дизелски мотор dCi 110 и 6-брзински мануелен менувач.

Тие функционираат автономно благодарение на враќањето на енергијата за време на фазата на забавување, овој иновативен електрифициран електричен воз ќе ви ја донесе најдобрата потрошувачка во вашата класа.Неговото забрзување, особено при мали брзини, ќе го зголеми вашето задоволство при возење на повеќе начини.

Автоматски менувач EDC со двојна спојка

Флуидност, динамична реакција и намалена потрошувачка на гориво; автоматски  EDC со двојно квачило има се што е потребно да ви се допадна. Со 6 или 7 брзини, што зависи од моторот, неговата потрошувачка на гориво е слична како кај рачен менувач, овозможува удобност и задоволство во секојдневното возење.

Stop & Start

Уживајте во возењето низ град. Технологијата Stop&Start автоматски ја сопира работата на моторот на новиот Renault SCENIC кога ќе застане и автоматски го стартува кога сакате да продолжите со возење. Особено е ефикасен во сообраќајниот метеж. Со овој систем се заштедува гориво.

Mode ECO

Активирајте ECO модел во новиот Renault SCENIC и намалете ја потрошувачката на гориво до -12%. * Освен тоа системот за помош при возење Driving ECO2 прави анализа на вашиот стил на возење и ви дава персонализиран совет.
* Зависи од стилот и ситуацијата во која се наоѓате.


Дали сте подготвени да ве заведе SCENIC?

Откријте ги неговите карактеристики