новиот Renault CAPTUR

Технички податоци

Димензии (mm)

Основни димензии (mm)
Вкупна должина         
4227
Вкупна ширина со ретровизори / со склопени ретровизори 1797/1560
Висина на празно возило 1576 
Висина со отворена врата од багажник ( при празно возило ) 2041 
Простор за колената во задните седишта 221 
Ширина и висина на лакт (напред и позади) 1385/1390 
Волумен (l)
Седишта во бензинската верзија во заден / преден простор 422/536
Седишта во дизел верзија во заден / преден простор 406/520
Должина на товар со преклопени седишта (mm) 1571

Мотори

БЕНЗИН
TCe 100: разноврсен
Новиот CAPTUR е спортски SUV со нова генерација на 3-цилиндрични мотори со турбо полнач и моќност од 100 KS, кој во комбинација со рачен менувач, обезбедува оптимално задоволство при возењето. Пред тоа, обезбедува помала потрошувачка на гориво.
TCe 130: економичност на потрошувачката на гориво и динамичност
Овој 4-цилиндричен мотор , со турбо полнач и директно вбризгување е достапен со мануелен менувач со 6 брзини или со автоматски менувач со 7 степени со двојна спојка и управувачи на управувачот. Обезбедува највисоко ниво на разноврсност и динамично доживување во возењето, додека истовремено одржува мала потрошувачка на гориво.
ДИЗЕЛ
Blue dCi 95
Возбудени сте поради подолгото патување со автомобил? Моторот со 95 КS и со 6-степен рачен менувач, Ви обезбедува повеќе перформанси во текот на возењето.
Blue dCi 115
Дизел мотор со вртежен момент од 260 Nm комбинира удобност при возењето и оптимална ефикасност. Достапно е со мануелен менувач со 6 брзини и автоматски 7-степен менувач со двојна спојка и управувачи на управувачот.