КОМПЛЕТНО НОВИОТ RENAULT MEGANE GRANDCOUPÉ

Димензии и мотори

димензии: дали новиот Megane Grandcoupé може да се смести во вашата гаража?

должина, ширина, висина, итн. откријте ги деталите за сите димензии.


ОСНОВНИ ДИМЕНЗИИ (MM)
Вкупна должина          4632
Вкупна ширина со склопени ретровизори           
1814
Висина на возилото             1443
Meѓуосовинско растојание       
2711
ВОЛУМЕН (dm³)
Минимален волумен на багажникот               503
Mаксимален волумен на багажникот                 987
Резервоар за гориво (литри)
 50

МОТОРИ

БЕНЗИН
TCe 115 FAP
сестран
Совршено избалансиран помеѓу удобноста и перформансите, мотор од 1 L и 115 коњски сили, има сè што Ви треба и е идеален придружник на сите ваши дневни патувања. Уживајте во опуштено возење!
TCe 140 FAP / TCe 140 EDC FAP
оптимален
Со 240 Nm вртежен момент и 140 коњски сили, овој турбо-мотор со директно вбризгување 1,3 L е достапен со 7-степен мануелен или автоматски менувач и двојна спојка. Нуди повеќе одзивно и моќно забрзување за уште поголемо задоволство во возењето.
ДИЗЕЛ
Blue dCi 115 и Blue dCi 115 EDC
ефикасен
Достапен со 7-степен мануелен или автоматски менувач и двојна спојка, овој мотор комбинира моќ и разновидност со управувањето и потрошувачката на гориво. Поместете ги границите!