Megane Grandcoupé

префинета лимузина
Megane Grandcoupé
ДИЗАЈН
aтрактивна и рафинирана лимузина
Со својот спортски профил, редизајниран преден дел со уникатна хромирана решетка, неговиот светлосен потпис во C - форма, фелни од: 16 ", 17" и 18 " елегантен високо технолошки ентериер... Новиот Megane Grandcoupé сигурно ќе предизвика позитивна енергија. Предадете се на неговата магија!
Megane Sedan headlamps
елегантен и динамичен стил: од предната страна...
Редизајнираниот преден дел нагласен со хромираната решетка и неговиот Renault иконски светлосен потпис во форма на C е дел од она што го прави новиот MEGANE Grandcoupé толку уникатен.
MEGANE Sedan exterior rear view
... од задната страна.
Со својот црн заден браник, засилени хромирани детали, новиот MEGANE Grandcoupé е извонреден и тоа во секоја смисла!
Megane Sedan exterior front end
панорамски стаклен кров
Никогаш не пропуштајте прекрасен поглед! Разубавете ги патувањата и разгледајте ги пејзажите низ панорамскиот стаклен кров.
Megane Sedan interior Techno-cockpit
флексибилен "Techno-Cockpit"
Мултимедијален екран EASY LINK 9,3 ”, екран за прилагодување на возачот 10,2”, ретровизор без рамка, низа за секвентни светла за "добредојде" и многу повеќе. Влезете во внатрешноста, во модерна и конектирана кабина.
Megane Sedan interior
беспрекорна внатрешност
Chrome details, trim details with satin-effect, decorative elements in brushed aluminium, "titan black" upholstery with silver grey topstitching,  Хромирани детали, детали со сатенски ефект, декоративни елементи изработени од брусен  алуминиум, навлака „Titan Black“ со сиви завршни рабови.

искуство во внатрешноста на автомобилот

ТЕХНОЛОГИЈА КОЈА ПРЕДИЗВИКУВА ЗАВИСНОСТ

 Easy Link system - Megane Sedan
мултимедијален систем EASY LINK
Дали сте подготвени да доживеете поврзаност која не сте ја имале досега? Со мултимедијалниот систем EASY LINK, компатибилен со платформите на Android Auto Apple и Apple CarPlay, имате лесен пристап до вашиот мултимедијален универзум преку 9,3 ” централен екран - во вашиот нов Megane Grandcoupé.
multi-sense system -  Megane Sedan
multi-sense
Преку MULTI-SENSE, одберете еден од  8-те амбиентални светла и 4 различни режими на возење (MySense, Eco, Comfort и Sport) за да го прилагодите патувањето според вашето расположение и потреби: звук и реактивност на моторот, управувач, екран за возачот што може да се конфигурира итн.
Megane Sedan - driver assistance system
системи за помош на возачот - Renault EASY DRIVE
Нашите иновативни технологии овозможуваат лесно маневрирање и ја зголемуваат вашата секојдневна безбедност: Stop & Go адаптивна контрола на патувањето, Easy Park Assist, систем за предупредување за ненамерно префрлање oд сообраќајнате лента, систем за активни сопирачки AEBS со детекција на пешаци, предупредување за замор, Head-up дисплеј , Renault картичка "hands free" и многу повеќе.