Погледнете ги моторите кои се достапни за одредени верзии

Погледнете ги точните димензии (должина, ширина, висина).

Дали вашата гаража е доволно голема за новиот Renault MEGANE?

Споредба на техничките спецификации на новите верзии на возила MEGANE

Бензински

TCe 115 FAP

TCe 115 FAP

Разновидност

1.3-литарскиот мотор со 115 КS претставува совршен баланс помеѓу удобноста и перформансите. Има сè што ви треба и е совршен придружник во секојдневните возења. Уживајте во релаксирано возење.

TCe 140 FAP / TCe 140 EDC FAP

TCe 115 FAP

Оптималност

1,3 - литарскиот бензинец со вртежен момент од 240 Nm, 140 КС, турбо полнач и директно вбризгување е достапен со рачен или автоматски 7-степен менувач со двојна спојка. Овозможува поголема одзивност и моќно забрзување за уште поголемо задоволство во возењето.

Дизел

Blue dCi 115 и Blue dCi 115 EDC

Ефикасност
Со овој мотор, кој е достапен со рачен и автоматски 7-степен менувач со двојна спојка, можете да комбинирате енергија и разноврсност при контролирање на потрошувачката на гориво. Планирајте далечно патување!

Бензин

TCe 115 FAP

1.3-литарскиот мотор со 115 КS претставува совршен баланс помеѓу удобноста и перформансите. Има сè што ви треба и е совршен придружник во секојдневните возења. Уживајте во релаксирано возење.

TCe 140 FAP / TCe 140 EDC FAP

1,3 - литарскиот бензинец со вртежен момент од 240 Nm, 140 КС, турбо полнач и директно вбризгување е достапен со рачен или автоматски 7-степен менувач со двојна спојка. Овозможува поголема одзивност и моќно забрзување за уште поголемо задоволство во возењето.

Припремете се за прекрасни искуства со MEGANE