Новиот Renault TWINGO

Димензија (mm)

 Меѓуосовинско растојание   2492 
Вкупна должина на возилото            3615         
Движење напред             629         
 Движење позади         494         
Траг на предните тркала         1452         
Траг на задните тркала         1425         
Вкупна ширина на возилото без склопени ретровизори         1646         
Висина на празно возило         1541         
 Висина на празно возило со отворена задна врата           1954
 Висина на праг од багажник на празно возило             780         
 Висина на подвозје под оптоварување         170         
 Простор на колено во 2-от ред на седиштата         136         
  Ширина и висина на лакт ( напред )         1362         
 Ширина и висина  на лакт ( позади )         1325         
Ширина на рамената напред         
1321
Ширина на рамената на задниот дел од возилото         
1284
Висина до кров под агол од 14 ° во прв ред (предни седишта)         
908
Висина до кров под агол од 14 ° во втор ред (задни седишта)         
855
Горна ширина за влез          
966
Максимална ширина          
1069
Максимална ширина на багажникот          
932
Внатрешна ширина помеѓу внатрешните калници           
1005
Внатрешна в исина на багажниот простор         
582
Максимален простор за тежина ( со преклопено седиште)          
1336
 Должина на простор за товар позади задните седишта         
636
Должина на просторот до шалт таблата ( со преклопено предно седиште)          
2315
Волумен (L)
Минимален волумен          
210
Максимален волумен         
240

Нов бензински мотор

SCe 75

Идеален за во град

Зависници сте од градската урбана средина? Со новиот мотор SCe 75, новиот TWINGO се движи од улица во улица. Создаден е за во град. Oвој нов бензински мотор Stop & Start, обезбедува енергично, глатко и удобно возење.


TCe 95

Брз и динамичен  

Сакате да излезете од градската врева? Ова е лесно и едноставно со бензинскиот мотор TCe 95. Посилен, со поголем вртежен момент (135 Nm), секогаш брзо достапен. уживајте во брзо стартување како и поретки промени на менувачот. Благодарение на сериски интегрираниот систем Stop&Start, вашето возење ќе биде динамично и економично.         

TCe 95 EDC

Уживајте во возењето

За дополнителна удобност и задоволство, овој мотор го комбинира TCe 95 со шестстепен автоматски менувач со двојна спојка EDC. Благодарение на оваа моќна технологија, промените во менувачот се одвиваат брзо и непречено. Возете удобно со контролирано ниво на потрошувачка и емисија .


Контролирана потрошувачка

Stop&Start** На семафори или во сообраќајниот метеж, нема потреба моторот да работи. Stop&Start автоматски запира кога префрлите во неутрална брзина.  Рестартирањето се врши автоматски. Генијален за намалување на потрошувачката!Energy Smart Management (ESM): Енергетско паметно менаџирање (ESM): Батеријата се полни сама! Сопирање, забавување ... Системот ESM достапен за моторите TCe 95 и TCe 95 EDC собира ослободена кинетичка енергија за полнење на батеријата и оптимизирање на потрошувачката на енергија.
* Потрошувачката и емисијата е одобрена и е во согласност со важечките регулативи и норми. 
** Доколку сакате, можете да го оневозможите системот Renault TWINGO.