Новиот TWINGO

урбан градски автомобил со софистициран дизајн

Renault Twingo

Twingo гама

Новиот TWINGO доаѓа во повеќе варијанти


 

дизајн

Градски автомобил со софистициран дизајн...


Препуштете се на неговиот елегантен стил
Неговата нова предна страна, новиот светлосен LED потпис и 16” Monega фелни придонесуваат за TWINGO со шик и трендовски изглед. За уште поголема софистицираност размислете за новите нијанси и оригинални лајсни, врв на елеганција!        

Неговата внатрешност е всушност и ваша. Простор, осветлување, светли бои... Поиграјте си со пакетите за персонализација, креирајте го ентериерот, така што би изгледал создаден токму за вас... Покажете ја вашата оригиналност!         
Oграничена серија
Новиот Renault Twingo, спортски дух.

мултимедијален

... поврзан…

Oстанете поврзани

Благодарение на интегрираниот EASY LINK екран чувствителен на допир, вашиот нов TWINGO се претвора во врвен копилот.

          
Вклучете го вашиот Apple ™ или Android ™ смартфон и пристапете до вашите омилени апликации на 7'' екран. Искористете ги сите предности поврзани со Renault EASY CONNECT и искуства поврзани со оваа услуга преку апликацијата MY Renault *.

Систем за навигација, контролирање на вашиот стил на возење, остварување на безбедни повици... Благодарение на R&Go апликацијата, поврзувањето на вашиот паметен телефон со радио никогаш не било полесно.

                                                                                                                 * Услугите за поврзување и навигација ќе бидат достапни подоцна. 
            Апликацијата CarPlay е заштитен знак на  Apple Inc.
                          Android Auto ™ е трговска марка на Google Inc.

    за управувањето и возењето

... ќе Ве изненади со својата умешност ...

Забавувајте се во градот
Со серво волан и извонреден радиус на вртење од 4,30 m, Ви гарантира паркинг дури и на многу мали места . Sвездата на полукругот е Twingo .... но и Вие!

Дискретен и ефикасен, неговиот мотор Ви овозможува да возите во градот, како и на отворен пат, имајќи го истото задоволство. Автоматскиот менувач со двојна спојка (EDC) е вашиот совршен сојузник за градско возење.   

искуство во внатрешноста

... и поедноставување на секојдневниот живот …

Компактен, но и простран!
Големиот простор на ентериерот е непобитен факт. Со 5 врати, 50/50 седишта кои се преклопуваат и 2,31m димензија на рамен под, дозволено е сè.   

Паметно дизајниран и места за складирање *секогаш Ви го нудат вистинското решение! Место за складирање на секој предмет, од шише за вода до лаптоп ... Што се однесува до багажникот, тој е многу практичен: неговиот рамен под е поставен на идеална висина.   
                                                                                                                                   * 52 L од вкупниот простор за складирање.         

безбедност и самодоверба

… се грижи за безбедноста.

Возете безгрижно
Практично за секој ден, Новиот Twingo не заборава на безбедноста.         

Предупредување за невнимателно излегување од сообраќајната лента, контрола и ограничувач на брзината, динамична контрола на патеката (ESC), воздушни перничиња од предните и страничните страни ... Со новиот TWINGО, возете со доверба!