Twingo E-Tech 100% electric

ВОЗЕЊЕ, БАТЕРИЈА И ПОЛНЕЊЕ

ПОЛНЕЊЕ НА ВОЗИЛОТО TWINGO E-TECH 100% ELECTRIC

Полнете го вашето Twingo E-Tech 100% electric дома, пред трговски центри и на сите јавни станици за полнење.
ДОМА
Дома
Немате доволно време пред повторно да тргнете на пат? Инсталирајте го домашниот електричен полнач од 7,4 kW** за да го наполните вашиот Twingo E-Tech 100% електрично од 0 до 100% за само четири часа.
НА РАБОТА
На работа
Едноставно наполнете го вашето електрично возило на работа преку станиците за полнење што некои компании ги нудат како погодност за своите вработени. Кога ќе завршите со работата, Twingo E-Tech 100% electric е подготвен за возење.
ЈАВНИ МРЕЖИ ЗА ПОЛНЕЊЕ
Брзо полнење!
Наполнете 80% од возилото за само еден час, односно до 80 km возење за 30 минути со стандардниот полнач Caméléon™. Подготвени сте да патувате.


ЗГОЛЕМЕТЕ ГО ДОСЕГОТ НА ВОЗЕЊЕ

Twingo E-Tech 100% electric е опремен со поврзани услуги кои се лесни за користење и ви овозможуваат да го максимизирате опсегот на возење.
Алатка за заштеда на енергија
Управувајте со вашата потрошувачка на енергија во реално време! Алатката за заштеда на енергија се прикажува директно на контролната табла и ви овозможува да ја проверите потрошувачката на енергија на прв поглед. Проверете дали регенерирате енергија и оптимизирајте го управувањето со опсегот на возење на вашето патување.
ЕCO режим
Проширете ги вашите хоризонти... И раздлабочете ги! Со активирање на копчето ECO на централната конзола на Twingo E-Tech 100% electric автомобил, ја ограничувате брзината на забрзување и ја поставувате максималната брзина. Ова ќе го зголеми опсегот на возење на 225 km.
B режим на возење
„B drive mode“ ви дава можност да изберете помеѓу три нивоа на регенеративно сопирање што се активираат веднаш штом ќе ја кренете ногата од педалата за гас.
 

- Во град користете го највисокото ниво на сопирање: штом ќе ја кренете ногата од сопирачката, Twingo E-Tech 100% electric; значително ќе забави и во исто време ќе ја врати енергијата.

- На автопат, нивото на сопирање ќе му овозможи на вашиот автомобил да забрза беспрекорно.

ЕДНОСТАВНО ПЛАНИРАЈТЕ ЈА ПОСТАПКАТА ЗА ПОЛНЕЊЕ И УПРАВУВАЈ

Лесно управувајте со електричното возење со поврзаните услуги на системот Renault CONNECT.
MY RENAULT
Далечински управувач на возилото
Проверете го нивото на батеријата, закажете полнење без ограничување и планирајте ги различните фази од вашето патување, вклучувајќи ги запирањата и локациите на станиците за полнење. Поврзете се со апликацијата My Renault за лесно да управувате со секојдневното возење на 100% електричен автомобил.
МУЛТИМЕДИЈАЛЕН СИСТЕМ EASY LINK
Возете безгрижно
Најдете ја најблиската достапна станица за полнење, следете ја вашата маршрута, воспоставете повик, напишете СМС или слушајте ја омилената музика. Поврзаните услуги ве поддржуваат за време на вашето патување и можете лесно да им пристапите на 7-инчниот екран на допир на мултимедијалниот систем EASY LINK.

ЕДНОСТАВНО ПРОНАЈДЕТЕ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ

* Градскиот циклус на возење според стандардот WLTP одговара на градскиот дел од стандардизираниот циклус. Целосен циклус според стандардот WLTP претставува стандардизиран циклус. Се состои од 57% возење во град, 25% приградско возење и 18% возење по автопат. 

 

** Домашната станица за полнење е поврзана со помош на кабелот Mode 3 испорачан со купувањето на возилото и мора да биде инсталиран од квалификуван професионалец.


СИТЕ ДЕТАЛИ ЗА ВОЗИЛОТО TWINGO E-TECH 100% ЕЛЕКТРИЧЕН

Фотографиите на веб-страницата www.renault.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.