TWINGO E-TECH 100% ELECTRIC

TWINGO Electric

ОТКРИJTE ГИ 6-ТЕ ПРИЧИНИ ЗА КУПЕЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО RENAULT


СЕГА ВО ЕЛЕКТРИЧНА ВЕРЗИЈА, TWINGO E-TECH 100% ELECTRIC Е ОДЛИЧЕН ГРАДСКИ АВТОМОБИЛ!

Иако сега е достапен во целосно електрична верзија, Twingo E-Tech 100% електричен останува верен на шармантниот, паметен и приспособлив дизајн што го направи толку популарен. Справете се со градскиот сообраќај вешто и со стил во електричното Twingo E-Tech 100% electric!
Електрични градски автомобили Twingo E-Tech електрични – однадвор
Легендарен профил
Twingo E-Tech 100% електричен е украсен со истата голема личност и палав дух, редизајнирани линии, уникатни прилагодувања, LED предни светла и светлосен потпис C-Shape.
Електрични градски автомобили Twingo E-Tech електрични – однадвор
Ѕвезда меѓу градските автомобили
Жив и дрзок, електричниот Twingo E-Tech 100% electric е опремен со електричен погон и го има најдобриот круг на вртење во својата класа. Движете се лесно низ урбаната џунгла.
Внатрешност на електричниот автомобил Twingo E-Tech електричен
Поврзано и достапно искуство
Уживајте во ексклузивни електрично поврзани услуги директно на 7-инчниот екран на допир на мултимедијалниот систем Easy Link или преку апликацијата My Renault.
Електричен градски автомобил Twingo E-Tech електричен
Ѕвезда меѓу градските автомобили
100% електричен, 100% паметен! Уживајте во дневните патувања без стрес со WLTP * опсег на возење од 190 km во целиот циклус и 270 km во градскиот циклус. Следното полнење може да почека!

TWINGO E-TECH 100% ELECTRIC ИМА 100% ЕЛЕКТРИЧЕН ИДЕНТИТЕТ

ЗАДОВОЛСТВО ВО ВОЗЕЊЕТО
Уште позабавно!
Не ви се допаѓа возењето во град? Со Twingo E-Tech 100% електричен, градскиот сообраќај никогаш не бил полесен. Twingo E-Tech 100% електричниот има моќност од 60 kW* (82 КС) и вртежен момент од 160 Nm*, сето тоа во компактен формат и со најдобар круг на вртење во својата класа. Ги комбинира агилноста и управувањето на градски автомобил со живоста на електричниот мотор. 

Twingo E-Tech 100% electric што е апсолутно верен на неговиот Twingo E-Tech 100% електричен идентитет!
Уште поудобно!
 Twingo E-Tech 100% electric има режим на возење B со три нивоа на регенеративно сопирање за секоја употреба. 

Највисокото ниво на сопирање е совршено за градско возење. Ви овозможува да користите помалку сопирачки и да ја регенерирате моќноста, што го олеснува секојдневното возење. Штом ќе ја ослободите педалата за гас, автомобилот ќе се префрли на регенеративно сопирање. Вие заслужувате да ја одморите ногата! 

На автопат, изберете го нивото на непречено сопирање и возете како да сте ја активирале функцијата coasting. Уживајте во опуштеното возење!
ВОЗЕЊЕ И ПОЛНЕЊЕ
Електричното возење никогаш не било полесно.
Twingo E-Tech 100% electric е опремен со батерија од 22 kWh која нуди опсег на возење до 190 km во целосниот WLTP циклус* и 270 km во WLTP градскиот циклус*. Доволно за да ја поминете неделата без проблем!

Активирајте го режимот ECO за да ја ограничите брзината на забрзување и да ја поставите максималната брзина на автопатот. Ова ви овозможува да уживате во опсег на возење до 225 km.

Ви треба пауза? Со полначот Chameleon, можете да го полните вашиот Twingo E-Tech 100% еlectric дома, на работа или на станица за полнење со директна струја (22 kW AC). Наполнете 80%* од возилото за само еден час или приближно 80 km од возењето за 30 минути. Тоа беше кратка пауза!
Нашите поврзани услуги се дизајнирани да ви го олеснат секојдневието.
Уживајте во целосно мултимедијално искуство со Renault Connect! Закажете го следното полнење, управувајте со нивото на батеријата, видете го опсегот на возење и прикажете ја најблиската станица за полнење... На 7-инчниот мултимедијален систем или преку апликацијата MY Renault, уживајте во електрично поврзани услуги дизајнирани да ги оптимизираат вашите патувања во Twingo E -Техника 100% електрична.
 
Секојдневното возење на струја никогаш не било полесно!

предности

ОСТАНА ВЕРЕН НА СВОЈАТА ЛЕГЕНДАРНА ЛИЧНОСТ


верзија

TWINGO URBAN NIGHT

ограничена серија TWINGO URBAN NIGHT
Introduction
Лимитираната серија Twingo Urban Night ги освојува градските улици со својот уникатен стил.
* Циклусот за градско возење според стандардот WLTP одговара на градскиот дел од стандардизираниот циклус. Целосен циклус според стандардот WLTP претставува стандардизиран циклус. Се состои од 57% возење во град, 25% приградско возење и 18% возење по автопат.

СИТЕ ДЕТАЛИ ЗА ВОЗИЛОТО TWINGO E-TECH 100% ЕЛЕКТРИЧЕН

Фотографиите на веб-страницата www.renault.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.