RENAULT 5

R5VOLUTION
R5 - Renault
БИДЕТЕ МЕЃУ ПРВИТЕ КОИ ЌЕ ГО ВОЗИТЕ И ЌЕ ВЛАДЕЕТЕ СО ПАТОТ!

r5energized
r5energized
Култното градско возило се враќа во 100% електрична верзија. Нов мотор E Tech, нова батерија, брзо полнење. Renault 5 воодушевува.

Досег на возење до 400 km(1)     
Од 15% до 80% опсег на возење со полнење за 30 min(2) 
(1) сертификација на возилото е во тек. Податоците се индикативни, со батерија од 52 kWh достапна кога се отворени нарачките, што може да варира во зависност од сертификацијата на верзијата и опремата.
(2) проценето време на полнење (DC полнење) за батерија од 52 kWh. Сертификацијата е во тек.
R5active
r5sponsive

Одговорно забрзување за поголемо задоволство при возењето. Насмејте се и уживајте со возилото Renault 5.  

E-Tech 100% електричен погон 150 КС(1)     
Вртежен момент 245 Nm(2) 
(1) (2)  податоци во процесот на сертификација за батеријата од 52 kWh
pr5ctical
pr5ctical

Компактен однадвор, Renault 5 може да прими до 5 патници внатре. Системите за помош при паркирање овозможуваат лесно маневрирање и лесно паркирање. Градско возило за секој ден.

Должина​ 3,92 m
Волумен на багажен простор 326 L
Cr5ative
cr5ative

Renault 5 нуди широк спектар на опции за прилагодување на возилото. Се нудат 5 бои со многу комбинации на бои на каросеријата и кровот, обоени рабови на кровот, приспособување на додатоците на кровот и предната табла како и два вида бандажи. Прилагодете го Renault 5 по ваш вкус.

Број на можни комбинации: 200(1)     

(1) За iconic и techno верзии, тоа зависи од бојата на возилото, додатоците и прилагодувањето на тркалата. 
     
inter5ctive
inter5ctive

openR врска со вградените услуги на Google: гласовна контрола или гласовен асистент, навигација во реално време и повеќе од 50 апликации.

openR двоен екран​ 2x10"   
r5sourceful
r5sourceful

Опремен со двонасочен полнач, Renault 5 може да складира и испраќа електрична енергија* до вашите уреди за напојување или полнење (електричен велосипед, итн.). Renault 5 се издвојува по својата генијалност.

Прераспределба на енергија 3700 W

*Потребен е адаптер, достапен со дополнителни трошоци.
     
r5cycled
r5cycled

без кожа, материјали за седишта направени од 100% рециклирани материјали*

Рециклирана пластика, најмалку 40 kg(1)

Обновливи материјали, најмалку 25 %(2)     
        

во techno и iconic верзии
(1)еквивалентно на 20%. За споредба, Zoe содржи најмалку 20 килограми рециклирана пластика.
(2)вклучувајќи најмалку 18% рециклирани материјали. Во согласност со ISO14021.


Made in Eur5pe*
made in Eur5pe*

Renault 5 се произведува во фабриката во Douai, Франција, со помош на европски добавувачи. Нова европска ѕвезда.

Цел за вработување од 700 работни места (1)     
Добавувачи на помалку од 300 km 80% (2)        

*  произведено во Европа      
(1) во Renault ElectriCity до крајот на 2024 година 
(2) во индустрискиот комплекс Renault ElectriCity до крајот на 2024 годинаRenault 5 е моќен. Забавно, разиграно, пријателско, почитувано и сепак толку шик. Живо и смело градско возило со досег на возење до 400 km* со едно полнење. И да не го заборавиме неговиот француски шарм. R5 IS BACK.

Навигација во реално време, гласовна контрола и повеќе од 50 апликации² достапни преку мултимедијалниот систем openR линк со вграден Google и услуги поврзани со Renault.
''Еј Google, покажи ми точки за полнење во близина"

внатрешноста

КОМФОР И СТИЛ


додатоци 3d print@flins


електрично секојдневие

технологија и полнење

human first program

saf5r


откријте го светот на R5