За нас

цс

За нас

Историја и култура

Пред вас е историски преглед на нашата марка од 1898 година па сè до денес. Величенствената Renault индустриска авантура ги опфаќа историските модели, спортски достигнувања, харизматични луѓе и иновации кои го сменија авомобилскиот свет. 2013. 
- Renault  оформува претпријатие во Кина Renault со кинескиот производител Dongfeng потпиша спогодба за заедничко инвестирање и го оснива друштвотo Dongfeng Renault Avomotive Compamy ( DRAC ). Со таа спогодба се ставени темели за изградба на фабрика во Wuhan. 2012. 
- Clio IV  е претставен на саемот на автомобили во Париз Clio IV  инспириран од концепт автомобилот  Dezir е прв автомобил создаден согласно  новиот Renault дизајн. 
Откријте повеќе за историјата на Renault


Група

vds

Стратегија на RENAULT групата

Carlos Ghosn е роден во март 1954 година, а дипломирал на Високото политехничко училиште и Високото техничко училиште Mines Paris Tech во Париз. Во 1978 година се вработил во фирмата Michelin и го превзел раководењето на фабриката во градот Puy. 
cd

Иновации и технологија

Концептуалните возила го покажуваат иновативниот дух на Renault со авангарден дизајн и технологија кои создаваат поврзаност помеѓу сонот и иднината.

Почувствувајте ја возбудата од автомобилизмот

RENAULT Автомобилизам

к

Нашата електрична стручност

Како лидери во автомобилските спортови и пионери на возила со електричен погон, секоја година ја обновуваме нашата посветеност на Формула Е. Најнапредната технологија за 100% електрични едноседи придонесува да ги подобриме максимално нашите стандардни електрични возила.
fre

Нашите спортски технологии

Со карактеристиката на контрола на движење која е претставена на возилото CLIO R.S. 200 EDC тргнува како "топовска кугла". Овој електричен систем на управување, управува со допирот на пат и го спречува пролизгувањето на тркалата што ви е на вртежниот момент на моторот.
 sdc

Формула Renault

Формула 1 го зазема самиот врвот на автомобилските натпревари и ја инспирира нашата програма за иновации.