НОВИОТ RAFALE E-TECH HYBRID

Renault Rafale E-Tech hybrid
Renault Rafale E-Tech hybrid

Високо кон целта         

 
E-Tech целосно хибридни погонски единици со 200 КС и E-Tech 4x4 300 КС¹

до 1.100 km опсег на возење²   

со вграден Google³ и повеќе од 50 достапни апликации⁴
200 КС
Комплетен хибрид E-Tech
300 КС
E-Tech 4x45
1,100 km
од опсегот на возење6
984 cm²
openR екран + heads-up дисплеј

1Е-Теch 4x4 300 КС достапен подоцна

2E-Tech целосен хибрид од 200 КС со полн резервоар, според податоците на WLTP    

3Google, Google Play, Android Auto и Google Maps се заштитни знаци на Google LLC

4во зависност од земјата

5достапен подоцна

6E-Tech целосен хибрид од 200 КС со полн резервоар бензин, според податоците на WLTP

7во зависност од верзијата


дизајн

нов пристап кон перформансите


solarbay панорамски кров

solarbay panoramic sunroof - Renault Rafale E-Tech hybrid
удобност и светлина

Оваа технологија обезбедува огромен solarbay® панорамски кров кој потемнува и осветлува по потреба. Вие одлучувате колку светлина сакате користејќи ги четирите достапни режими прилагодени за вас.


E-Tech хибрид

до 1.100 км ВОЗЕЊЕ*

*E-Tech целосен хибрид од 200 КС со полн резервоар на бензин, според податоците на WLTP
погонски единици
E-Tech целосен хибрид 200 КС
Возете електрично 80%* од времето во град и до 130 км/ч без да се полните. Батеријата се полни при забавување и сопирање и ви овозможува да заштедите до 40%** гориво. 

максимална моќност
146 kW (200 ch )

менувач
авто мултимод        

WLTP емисиите на CO₂
од 105 g/km
во очекување на сертификација

потрошувачка
од 4,7 L/100 km
во очекување на сертификација

напон на батеријата
Капацитет 400 V  + 2 kWh

*во зависност од нивото на полнење на батеријата и стилот на возење според урбаниот циклус/извор на WLTP: Renault interior/2023

**за целосен хибриден погон на E-Tech во споредба со благ хибриден погон на возила, според податоците на WLTP Град/извор: UTAC & IDIADA/септември 2022 година

E-Tech 4x4 300 hp
Renault Rafale E-Tech plug-in hybrid - SUV coupé
Наскоро достапна верзија E-Tech 4x4 300 КС со високи перформанси. Повеќе информации наскоро.

адвансен 4Control

Renault Rafale E-Tech hybrid - 4Control advanced
агилност и стабилност
При мала брзина, 4Control Advanced ги насочува задните тркала до 5° во спротивна насока од предните тркала, за круг на вртење споредлив со оној на градски автомобил. Над 50 km/h, задните тркала се вртат до 1° за да ја подобрат вашата стабилност.

“Еј Google, пушти ја мојата омилена музика”
openR врската со вградениот Google¹ вклучува и 50 апликации² директно на вашиот екран, како и услугите на Renault.

1Google, Google Play, Android Auto и Google Maps се Google LLC заштитни брендови

2во зависност од земјата каде се наоѓатечовечка прва програма

32 напредни системи за помош на возачитеRenault Rafale E-Tech hybrid - active driver assist
активна помош за возачот

Активната помош за возачот ја комбинира интелигентната адаптивна контрола на патувањето со функцијата Stop & Go и центрирањето на сообраќајната лента. Ја регулира брзината според условите на патот, одржува безбедно растојание и обезбедува центрирање во сообраќајната лента. Кога сообраќајот ќе се забави, системот дозволува возилото да застане и да стартува автоматски.

и 31 друг напреден систем за помош на возачот за ваша безбедност со програмата
     

Rafale од 1934

Renault Rafale E-Tech hybrid - histoire - avion Caudron-Renault
фокусирани на перформансите и водечки на патот
Во текот на својата историја, Renault отсекогаш создавал, измислувал и бил пионер на патиштата, како и во воздух или во железница. Перформансите на моторот, аеродинамичната ефикасност, безбедноста во автомобилот, предизвиците продолжуваат да доаѓаат и ние продолжуваме да се подобруваме.


Фотографиите на веб-страницата www.renault.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.