ВОЗИЛА ОПРЕМЕНИ СО E-TECH ТЕХНОЛОГИЈА

Renault E-TECH - technology
За секого по нешто!
Renaultе пионер и еден од главните учесници во светот на електричната мобилност. Нашата цел е да постигнеме јаглеродна неутралност во Европа до 2040 година и да ја направиме електричната мобилност достапна за секого. Сите возила на Renault со електричен погон се опремени со E-Tech технологија. Откријте ги нашите E-Tech возила со 100% електричен мотор (EV), целосен хибриден мотор (HEV) и plug-in хибриден мотор (PHEV).
E-Tech 100% electric
     E-Tech full hybrid     
  Заштеда на гориво      100%       до 40%     
  Електрично возење во град     100%  до 80%
  Брзина на возење на електричен погон    
до  160km/h       до  130km/h**   
  Опсег во електричен режим        до  470km*     
    до 5 минути
  Капацитет на батеријата во kWh           до 60 kW         до 2 kWh     
  Можност за полнење на приклучок или полнач    да    не     
  Собирање на енергија     дада
  Автоматско стартување во 100% електричен режим     дада
  Технологија1 погонска батерија
+ 1 електричен мотор
+ 1 автоматски менувач
1 погонска батерија
+ 2 електричен мотор
+ 1 термички мотор
+ 1 автоматски менувач

*WLTP

** во зависност од моделот и верзијата

E-TECH 100% ELECTRIC
technologie E-Tech 100% electric
E-Tech 100% електрична технологија
E-Tech 100% електричните возила имаат моќни електрични мотори и батерии со голем капацитет. Компактните батерии на нашите E-Tech 100% електрични возила се одговорни за зголемување на просторот за патници и се полнат со помош на екстремно флексибилен систем за полнење AC/DC. 

Досегот на овие возила постојано се подобрува и сега изнесува 470 km*. Едноставно наполнете ги на брз полнач или домашен штекер и намалете ја потрошувачката користејќи ја функцијата за регенеративно сопирање.
advantages of E-Tech 100% electric
Предности на E-Tech 100% електрично возило
Нашите E-Tech 100% електрични возила обезбедуваат задоволство од одговорно, непречено и тивко возење, без мирис на издувни гасови, какво било загадување или емисија на CO2. 
Бидејќи моторите на E-Tech 100% електричните возила имаат помалку потрошни делови, тие се уште поедноставни и подостапни за одржување!
advantages of E-Tech 100% electric
E-Tech 100% електрични услуги
Уживајте во специјално дизајнираните услуги кои ќе ви помогнат да ги оптимизирате патувањата и полнењето, за да го направите вашето искуство со електрична мобилност совршено. Намалете го времето на полнење со планер за патувања вграден во Google Maps*. Зголемете ја ефикасноста на полнењето на возилото дома со функцијата за далечинско управување на климатизацијата на возилото, достапна во апликацијата My Renault.

* во зависност од моделот и верзијата

E-TECH FULL HYBRID
E-Tech full hybrid technology
E-Tech full hybrid технологија
Нашите хибридни возила (категорија на хибридни електрични возила – HEV) се засноваат на сериско-паралелна архитектура во која два електрични мотори се комбинирани со термички. Паметниот систем за пренос и управување со енергија ги подобруваат перформансите и потрошувачката на вашето возило со активирање на најсоодветен тип на возење во вистинско време.
advantages of E-Tech full hybrid
предностите на E-Tech full hybrid
Хибридните возила овозможуваат возење со 100% електричен погон: до 80% од времето во град и со брзина до 130 km/h*. 

Бидејќи литиум-јонската батерија автоматски се полни секогаш кога ќе ја намалите брзината или ќе сопирате, нема да треба да го приклучувате вашето возило во штекер. 
Целосната хибридна технологија E-Tech гарантира до 40% помала потрошувачка на гориво во споредба со еквивалентен термички мотор.
services E-Tech full hybrid
E-Tech full hybrid услуги и функции
Функцијата за предвидливо хибридно возење за E-Tech full hybrid се потпира на информациите од поврзаните системи и на тој начин помага да се оптимизира полнењето на батеријата во однос на избраната рута. 
Бидејќи постојано го анализира текот на патувањето, вашето возило самостојно го избира најпогодниот тип на погон (термички, хибриден или 100% електричен) во зависност од тоа дали поминувате низ градот, дали возите на одредени терени или ако сте заглавени во сообраќаен метеж. На овој начин ви помага да ја намалите потрошувачката.

*на Austral E-Tech full hybrid


ОТКРИЈТЕ ГИ НАШИТЕ МОДЕЛИ, ЗАСНОВАНИ НА Е-TECH ТЕХНОЛОГИЈАТА

E-TECH 100% ELECTRIC
Twingo E-tech
TWINGO E-TECH 100% ELECTRIC
Megane E-Tech
MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC
E-TECH FULL HYBRID
Clio E-Tech
CLIO E-TECH FULL HYBRID
Captur E-Tech
CAPTUR E-TECH FULL HYBRID
Arkana E-Tech
MEGANE CONQUEST E-TECH FULL HYBRID
Austral E-Tech
AUSTRAL E-TECH FULL HYBRID
ESPACE E-TECH FULL HYBRID
AUSTRAL E-TECH FULL HYBRID

ОТКРИЈТЕ ПОВЕЌЕ

Renault Megane E-Tech 100% électrique
Megane E-Tech 100% electric
Контролирајте ја технологијата.
Превземи контрола.
Renault Megane E-Tech 100% électrique
Повеќе за E-Tech технологијата
Богата понуда која вклучува по нешто за секого!
Austral E-Tech full hybrid
Austral E-Tech full hybrid
Контролирајте ја технологијата.
Превземи контрола.