SCENIC E-TECH

100% ELECTRIC
All-New Renault Scenic E-Tech 100% electric
Scenic E-Tech electric

Го надградивме возилото за вашиот секојдневен живот и обезбедивме уште поголема удобност за целото семејство. OpenR link системот со вградени услуги на Google¹ и повеќе од 50 апликации² кои ви помагаат побрзо да ја пронајдете вашата дестинација. E-Tech 100% електричен погон обезбедува опсег на возење до 625 km³.

Создаден одржливо, Scenic E-Tech 100% електричен, користи рециклирани матер ијали⁴ и може да се рециклира до 90% ⁵.

Полн со перформанси и иновативни технологии.  
220 КС
погонски склоп E-Tech 100% електричен
ДО 625 КМ
опсег на возење
2x12''
два openR екрани
ДО 90%
може да се рециклира
774 cm²
интуитивни технологии
+50 АПЛИКАЦИИ
openR врска со вградени услуги на Google
+30
напредни системи за помош при возење
545 Л
капацитет на багажниот простор

рециклирано и може да се рециклира

recyclability - Renault Scenic E-Tech 100% electric
90% возило што може да се рециклира

Без кожен дел во кабината на возачот, 100% рециклирани материјали за седиштата¹² и 26% рециклирани материјали во кабината на возачот¹³. Батеријата е еколошки дизајнирана да ја олесни поправката и рециклирањето.

најновата технологија

погонски агрегат - Renault Scenic E-Tech 100% електричен
E-Tech 100% електричен мотор

Новата електрична платформа има вградена батерија и многу низок центар на гравитација. Во комбинација со електричен мотор од/до 220 КС, му помага на Scenic E-Tech 100% да вози непречено и ефикасно.

Патувајте уште побезбедно


Еј Google, покажи ми точки за полнење составени во мојата рута
навигација во реално време, гласовна контрола и повеќе од 50 апликации: откријте го мултимедијалниот систем openR линк со вградените услуги поврзани со Google* и Renault.

удобност во возилото

за целото семејство

Solarbay панорамски кров
solarbay - Renault Scenic E-Tech 100% electric
прилагодете ја вашата удобност со Solarbay®

Изберете го нивото на проѕирност на стаклото со 4 можни комбинации. Со вкупна површина од 1,65 m², активирајте го стаклото со допир или гласовна контрола. Обезбедува оптимален визуелен и термички комфор.
пространа внатрешност и практични димензии
boot capacity - Renault Scenic E-Tech 100% electric
капацитет на багажен простор
од 545 до 1670 l простор за целиот ваш багажен простор
connectivity in the rear - Renault Scenic E-Tech 100% electric
поврзување на задното седиште
Ingenius® заден потпирач за рака со 2 USB-C приклучоци
onboard storage - Renault Scenic E-Tech 100% electric
простор за складирање
38 l за вашите лични работи

human first program

за уште поголема безбедност

Renault Scenic E-Tech 100% electric - advanced driver-assistance systems
открива, информира и насочува
Оценката за безбедност го оценува стилот на возење на возачот и ве советува да ја подобрите вашата безбедност. На крајот од патувањето достапен е увид во деталната анализа и едноставни совети за подобрување на возењето. Асистентот за безбедност ги анализира потенцијалните ризици на патот и го информира возачот врз основа на различни податоци.
Renault Scenic E-Tech 100% electric - advanced driver-assistance systems
паметен ретровизор*
Камерата на задниот дел на возилото е поврзана со екран вграден во ретровизорот. Обезбедува јасен поглед за полесни маневри дури и кога возите високи патници на задното седиште.

* Достапно во зависност од верзијата.
Renault Scenic E-Tech 100% electric - advanced driver-assistance systems
активна помош на возачот
Активната помош на возачот комбинира интелигентна адаптивна контрола на патувањето со системот Stop & Go и одржување на сообраќајната лента. Одржува безбедно растојание, ја регулира брзината во зависност од условите на патот и го спречува ненамерното напуштање на сообраќајната лента. Возилото автоматски застанува кога сообраќајот ќе забави и се рестартира кога сообраќајот ќе се засили.
camera 3D vision 360° - Renault Scenic E-Tech 100% electric
3D камера со поглед од 360 степени*
Четири камери со поглед од 360 степени на околината на возилото ви помагаат да маневрирате уште полесно.

* Достапно во зависност од верзијата
и до 27 други напредни системи за помош при возење со human first program

esprit Alpine
Резултат на соработката помеѓу брендовите Renault и Alpine, верзијата Alpine esprit има храбар, спортски дизајн:
  • специјална предна мрежа 
  • препознатлив знак 
  • ексклузивна каросерија во сива Schist боја 
  • 20-инчни алуминиумски фелни Speedway 
  • управувач со сино/бели/црвени шевови  
што дополнително го нагласува динамичниот карактер на новиот Renault Scenic E-Tech 100% електричен автомобил.

сите детали за Scenic E-Tech 100% електричен автомобил

Фотографиите на веб-страницата  www.renault.mk  се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации дадени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото на грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.

ЗАБЕЛЕШКИ

¹ Google, Android Auto, Google Maps, Waze и други брендови се заштитни знаци на Google LLC.

² Во зависност од земјата.

³ Според стандардот WLTP.

⁴ Scenic E-Tech 100% електрично возило е изградено од 70% рециклирани материјали од постоечки или развојни канали за рециклирање до 2030+, помагајќи да се избегне употребата на примарните ресурси. Ова е клучна точка за рециклираниот дизајн на нашите идни возила.

⁵ Според Европската директива 2005/64/EC за одобрување на тип на моторни возила во однос на нивна повторна употреба, рециклирање и обновување.

⁶ Достапен е и 100% електричен погон на E-Tech со 170 КС.    

⁷ Според стандардот WLTP.

⁸ Брз полнач од 150 kW DC за 2 часа возење по автопат со просечна брзина од 110 km/h.

⁹ Производот најчесто може да се рециклира, стапката на рециклирање е заокружена на 90%, вистинската вредност е поголема од 89,72% по маса според Европската директива 2005/64/EC за одобрение на тип на моторни возила во однос на нивната повторна употреба, рециклирање и закрепнување.

¹⁰ во зависност од земјите. Google, Google Play, Android Auto, Google Maps и други ознаки се заштитни знаци на Google LLC.       

¹¹ До 1.670 L со преклопена задна клупа.  

¹² Достапно во технолошка верзија.

¹³ Добиени од растителна биомаса или отпадоци кои содржат материјали од растителна биомаса. Во зависност од верзијата.  

¹⁴ Батерија составена од 12 модули кои можат поединечно да се заменат во повеќе од 20 центри за поправка низ Европа.

¹⁵ Достапна е и погонска единица од 170 КС.     

¹⁶ Според стандардот WLTP.     

¹⁷ При просечна брзина од 110 km/h. Еквивалентно на 335 km според циклусот WLTP.     

¹⁸ До 3 пати поевтино на 100 км. Споредба помеѓу просечната цена на SP 95 (1,85 €/l) за 7l/100 km и просечната цена од 0,183 €/kWh за 19,9 kWh/100 km. Тарифите важат во Франција на 1 ноември 2023 година. На пример, 4 евра на 100 км за Scenic 100% електрично возило со вкупен капацитет на батеријата од 87 kWh, перформанси на полнење од 10% и регулирана цена на електрична енергија за домашно полнење од € 0,183/kWh (ноќна стапка за приватни корисници) која важи на 1 ноември 2023 година.

¹⁹ Во зависност од земјата. Google, Android Auto, Google Maps, Waze и други брендови се заштитни знаци на Google LLC.      

²⁰ Изборно, варира според верзијата. кратки и симулирани секвенци на возење.   


Откријте ги другите модели на RENAULT

Twingo E-Tech 100% electric
Twingo E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
Renault 5 E-Tech 100% electric
Renault 5 E-Tech 100% electric