RENAULT E-TECH FULL HYBRID TECHNOLOGY

Експертиза на Renault во областа на целосна хибридна технологија.
E-Tech целосна хибридна технологија
Целосните хибридни возила E-Tech имаат 2 електрични мотори и еден термо мотор. Бидејќи батеријата се полни независно додека возите, целосните хибриди ја намалуваат потрошувачката на гориво и го олеснуваат секојдневниот живот. Уживајте во возењето на 100% електричен погон до пет минути (при брзина до 130 km/h*) и опсегот што го обезбедува термичкиот мотор.

*зависи од верзијата


4 ФАКТИ ЗА ЦЕЛОСНИ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА E-TECH

INNOVATION AND PERFORMANCE
ИНОВАЦИЈА И ПЕРФОРМАНСИИ
Целосната хибридна технологија E-Tech е развиена во соработка со Формула 1 експертите на Групацијата Renault и вклучува повеќе од 200 патенти.
OPTIMISED
ОПТИМИЗИРАНА ТЕХНОЛОГИЈА
Целосните хибридни возила E-Tech имаат најсовремена технологија која ги подобрува нивните перформанси и овозможува до пет минути возење со 100% електричен погон со брзина до 130 km/h*
COST-EFFECTIVE
НИСКИ ТРОШОЦИ
На отворен пат или во град, целосно хибридните возила трошат до 40%* помалку гориво од возилата со конвенционален термички погон.
silence
ТИВКA РАБОТА НА МОТОРОТ
Хибридните возила стартуваат со тивко и обезбедуваат можност за до 80% градско возење со електричен погон.

*Во зависност од моделот

*Вредности добиени во рамките на циклусот на урбано возење WLTP.


Е-ТЕCH ЦЕЛОСНА ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЈА ВО СЕКОЈДНЕВНИОТ ЖИВОТ

Непречено задоволство при возењето, помали емисии на CO շ и помала потрошувачка на гориво. Целосните хибридни возила E-Tech го олеснуваат секојдневниот живот.

ВАШИ ПРАШАЊА ЗА ПОЛНА ХИБРИДНА ТЕХНОЛОГИЈА E-TECH

РАЗЛИКА МЕЃУ БЛАГО ХИБРИДНИ ИЛИ Е-ТЕХНИЧКИ ЦЕЛОСНИ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА
Заедничко им е тоа што имаат термо мотор, барем еден електричен мотор и погонска батерија. Сепак, тие се разликуваат во однос на типот на пренос, начинот на полнење, потрошувачката на гориво и влијанието врз животната средина. 
Mild хибрид, термичкиот мотор е секогаш активен, додека електромоторот периодично се активира за да испорача дополнителна моќност. Лесниот хибрид троши до 10% помалку гориво од еквивалентно возило со термички мотор и може да има рачен или автоматски менувач. Целосните хибридни возила се специфични по тоа што интелигентно ја комбинираат работата на електричен и термички мотор, нема да ви требаат да ги полните на електричната мрежа - нивната батерија се полни независно за време на фазите на забавување и сопирање. На овој начин можете да ги намалите трошоците за гориво до 40%, додека до 80% од времето во град ќе возите на електричен погон. 
ШТО Е ХИБРИДНО ВОЗИЛО?
Хибридно возило комбинира два типа на мотори: термички (бензински) мотор и еден или повеќе електрични мотори. Погонот вклучува и батерија во која се складира електрична енергија.
E-Tech 100% elctric - Renault
Повеќе за E-Tech технологијата
Богата понуда која вклучува по нешто за секого!
E-Tech plug-in hybrid - Renault
Austral E-Tech full hybrid
Контролирајте ја технологијата. 
Превземи контрола.