MASTER E‑TECH

100% ELECTRIC
All-new Renault Master
All-new Renault Master
Renault Master влегува во нова ера: неговата аеродинамична форма дизајнирана во "аеродинамичен тунел", се карактеризира со дизајн што ја подобрува ефикасноста. Во комбинација со нов динамичен систем за сопирање, троши 1,5 L (во дизел верзијата 2L)1 помалку гориво и има 21% поголем опсег на возење во 100% електрична верзија Master E-Tech (до 410 km²). Внатрешноста на возилото е пространа и оптимално дизајнирана и му нуди на возачот лесен пристап до контролите на 10" екран поврзан со openR линк и вградени услуги на Google³.
1 625 КГ
носивост⁴
1 312 ММ
страничен отвор
БРОЈНИ
можности за обработка
2 МОТОРИ
електрични или дизел

¹ Мерење според протоколот WLTP март 2023 година во споредба со возилото Master L2H2 3.5T dci 130 во споредба со Renault Master 3 фаза 2 Blue dCi 135. Внатрешна студија на Renault.

² Мерењето извршено во циклусот WLTP споредувајќи ги Master L2H2 E-Tech 87 kW и Renault Master E-Tech електричните 52 kW. Внатрешна студија на Renault.

³ Google, Google Play, Google Maps, Waze и други ознаки се заштитни брендови на Google LLC. Достапно по избор (во зависност од верзијата).

L2H2 E-Tech 100% електрична верзија 4t и 87kw.


21% помала потрошувачка на електрична енергија¹

¹ Мерења според протоколот WLTP во споредба со Master L2H2 E-Tech 87 kW и Renault Master E-Tech Electric 52 kW. Внатрешна студија на Renault.

Аеродинамичен дизајн

Дизајниран за високи перформанси
Секој детал од надворешниот дизајн на Renault Master е подложен на тешки анализи во аеродинамичниот тунел за да се подобри управувањето со протокот на воздух и да се направи секој елемент поаеродинамичен.
...и уште подобра ефикасност
410 км
опсег на возење со 87 kWh E-Tech 100% електричен погон¹
¹ Во верзијата L2H2 4T - сертификацијата е во тек.

Достапен со 2 погонски единици

E-Tech 100% electric
Renault Master E-Tech 100% electric
Комбинирано со 3 пати пониски трошоци за енергија, до 30% заштеда на одржување и нула емисии на CO₂, електричната верзија E-Tech 100% е многу оптимална. Две верзии на батерии ги прилагодуваат перформансите на вашите потреби: 40 kWh со опсег од 170 km (идеален за испорака по град) или 87 kWh со домет од 410 km, совршени за подолги патувања каде што е можно да се врати опсегот до 80% за 35 минути полнење.¹

максимална моќност
140 КС (105  kW)²

менувач
автоматски

намалени емисии на CO₂ 
0 гр.

потрошувачката
-

¹  Според WLTP протоколот март 2023 година, во зависност од верзијата и моделот. 

²  Во верзијата со батерија од 87 kW. 

Дизел
Renault Master - diesel
Започнете го патувањето со новиот погон Blue dCi и неговите перформанси погодни за долги растојанија. Во комбинација со новиот хидрауличен динамичен систем за сопирање, оваа дизелска верзија, аеродинамична до нејзините дефлектори на воздухот, обезбедува помали емисии на CO₂ и потрошувачка на гориво: помалку од 195 g / 100 km.¹

максимална моќност
170 КС (125  kW)²

менувач
автоматски и рачен


намалени емисии на CO₂
од 194 g/100 km³  


потрошувачка
од 7,5 литри/100km
¹ Blue dCi 105 BVM 
² Blue dCi 170 BVA 
³ Нов Master L2H2 3.5T dCi 105 комбинирано возење, според протоколот WLTP, февруари 2024 година.
⁴ Според протоколот WLTP февруари 2023 година, во зависност од верзиите и опремата

профили

40 конверзии на возила за различни деловни потреби

Големи модификации на моделот Master, прилагодени веќе во производство

1 625 kg¹ носивост
Со најдобри перформанси во својата категорија, Renault Master е опремен за продуктивни работни денови: до 1.625 kg¹ носивост и 2.500 kg капацитет на влечење. Олеснете го товарењето со практичниот заден праг и неговиот оптимално дизајниран багажен простор со рачка за товарење. Најголемата странична лизгачка врата во својата категорија.

¹ Капацитет на носивост во L2H2 E-Tech 100% електрична верзија 4t и 87kw
¹ Во L2H2 E-Tech 100% електрична верзија со 87 kWh.

Удобност и простор за складирање

¹ Опција.

Технологија

openR врска со вградените услуги на Google

Голем екран од 10"
Уживајте во еден од најголемите екрани на пазарот во кoмбето Renault Master со паметниот мултимедијален систем openR линк и вградените услуги на Google. Поедноставен, кориснички интерфејс со пресликување на паметни телефони што ќе ви помогне при сите ваши деловни патувања.
car apps - Renault Master
Бројни поврзани апликации
Направете си го животот полесен со мултимедијалниот систем openR линк со вградените услуги на Google: проверете ја вашата е-пошта со Vivaldi, пристапете до алатките и услугите на Google што ви се потребни, како што се Google Maps, Google Assistant, навигирајте со Waze или плаќајте паркинг место со EasyPark.
business - Renault Master
Дизајниран за деловна употреба
Бидејќи вашето време е драгоцено, системот за поврзување openR со вградениот Google ви овозможува да управувате со патувањата, комуникацијата или дури и со температурата во вашето возило со помош на Google Assistant, без да го загрозите вашето возачко искуство.

human first program

20 напредни системи за помош при возење

park assist and rear view camera - Renault Master
Помош при паркирање и камера за назад
Помошта при паркирање укажува на присуство на пречки во близина со помош на звучни и визуелни сигнали. Веднаш штом ќе го ставите возилото на назад камерата пренесува заден поглед со ознаки на централниот дисплеј (опција за помош при паркирање).
pedestrian safety - Renault Master
Систем за итно сопирање за безбедност на пешаци/велосипедисти
Предупредува и му помага на возачот да избегне судир со пешак, велосипедист или возило напред. За да избегне удар, системот ја зголемува силата на сопирање ако времето на реакција на возачот е премногу бавно.
blind spot - Renault Master
Систем за препознавање на велосипедисти во слепа точка
Предупредување за слепа точка (BSW) детектира присуство на велосипедист или возило во задните странични области надвор од видното поле со светлосен сигнал во ретровизорот.
и 17 други напредни системи за помош на возачот со human first програмата 

Откријте повеќе