БЕЗБЕДНОСТ

НАЈДОБРОТО КОГА СТАНУВА ЗБОР ЗА БЕЗБЕДНОСТА

Помош за паркирање назад

Добијте предупредување за можните пречки зад себе.
Предупредување за слепа точка и систем за предупредување за напуштање сообраќајна лента при претекнување
Возилото автоматски го коригира својот пат доколку открие можен судир при промена на лентата.

И ПОВЕЌЕ...

Megane E-Tech 100% електричен – автоматско итно сопирање при возење наназад
Автоматско итно сопирање при возење на назад
Возилото автоматски сопира ако има пречки зад вашето возило при возење на назад.
Megane E-Tech 100% електричен - предупредување за празнини
Предупредување за растојание
Сензор на предниот крај на возилото пресметува безбедно растојание од возилото пред вас. Доколку постои ризик од судир, системот активира звучно и визуелно предупредување.
Megane E-Tech 100% електричен систем за предупредување за промена на лента
Систем за предупредување за промена на лента
Системот се активира при брзини од 70 и 160 km/h и го враќа вашето возило на коловозната лента доколку премине цврста или испрекината линија без да користи трепкач.
Megane E-Tech 100% електричен – активен систем за итно сопирање
Активен систем за итно сопирање
Ги детектира автомобилите кои доаѓаат од спротивната страна или автомобилите кои претекнуваат од страна и го запира возилото во случај на опасност. Возењето во град, дење или ноќе, никогаш не било побезбедно.
Megane E-Tech 100% електричен – предупредување за напуштање лента
Предупредување за напуштање лента
Со помош на камера прикачена на шофершајбната, зад ретровизорот, системот открива дали е помината полна или испрекината линија и го предупредува возачот.
Megane E-Tech 100% електричен – предупредување за напуштање лента
Активен систем за предупредување за промена на лента
Системот се активира при брзини од 70 и 160 km/h и го враќа вашето возило на коловозната лента доколку премине цврста или испрекината линија без да користи трепкач.
Renault Megane E-Tech 100% електричен - предупредување за слепа точка
Предупредување за слепа точка
Активиран при брзини над 15 km/h, користи светлосни сигнали за да ве предупреди за возила надвор од вашето видно поле.
Megane E-Tech 100% електричен – препознавање сообраќајни знаци
Препознавање на сообраќајни знаци
Камерата ги открива ограничувањата на брзината додека патувате и ве известува за нив преку контролната табла.

СИТЕ ДЕТАЛИ ЗА ВОЗИЛОТО MEGANE E-TECH 100% ЕЛЕКТРИЧЕН

Фотографиите на веб-страницата www.renault.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации наведени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото за настанатите грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Ова вклучува, меѓу другото, информативен дисплеј од 10 инчи со инструменти и дисплеј за навигација, безжично полнење на паметни телефони, итен повик и поврзана навигација. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.