опсег на возење и време на полнење

СИМУЛИРАЈ ГО ВОЗЕЊЕТО И ВРЕМЕТО НА ПОЛНЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC


Фактори кои можат да влијаат на опсегот на возење
Опсегот на возење на Megane E-Tech 100% electric е променлив поради многу фактори како што се временските услови, стилот на возење и бројот на патници во возилото. Изборот на моделот на возилото и дополнителната опрема, исто така, влијае на тежината на возилото, а со тоа и на опсегот на возилото. За да го прикажете вистинскиот опсег на возилото, обидете се со симулаторот подолу, кој исто така ги вклучува условите за возење во пресметката на опсегот.

Добитна комбинација: брзо полнење и опсег
Кога планирате долго патување, клучните фактори што треба да се земат предвид се опсегот на возилото и можностите за полнење. Најдете компромис кој ги задоволува вашите потреби. Пример за патување по автопат долго 500 километри. Со полна батерија, возилото може непрекинато да патува 300 километри, а 30-минутното полнење на станицата за брзо полнење ќе ви обезбеди дополнителни 200 километри од вашето патување. Времето кое го поминувате на патувањето е многу споредливо со патувањето со возила на бензин или дизел поради брзото полнење.

СИТЕ ДЕТАЛИ ЗА ВОЗИЛОТО MEGANE E-TECH 100% ЕЛЕКТРИЧЕН

Фотографиите на веб-страницата www.renault.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации наведени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото за настанатите грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Ова вклучува, меѓу другото, информативен дисплеј од 10 инчи со инструменти и дисплеј за навигација, безжично полнење на паметни телефони, итен повик и поврзана навигација. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.