РЕШЕНИЈА ЗА ПОЛНЕЊЕ

ЕДНОСТАВНО ПОЛНЕЊЕ КАДЕ И ДА СТЕ

Megane E-Tech 100% електрично – полнење дома
ДОМА ИЛИ НА РАБОТА
Можете лесно да го полните Renault Megane E-Tech 100% електрично дома на домашна станица за полнење, засилен домашен штекер (Green'Up) или стандарден домашен штекер.
Megane E-Tech 100% електричен – полнење на улица
НА УЛИЦА
Вечерно излегување во кино? Одвојте миг да го наполните вашето возило на терминал на јавна електрична мрежа. За подолги патувања, добијте до 300 km досег на возење за 30 минути на станицата за брзо полнење DC.
Megane E-Tech 100% електричен - продажна мрежа на Renault
ПРОДАЖНА МРЕЖА RENAULT
Ви требаат дополнителни опции за полнење покрај решенијата за полнење дома и јавно? Renault ви нуди пристап до локациите на својата продажна мрежа опремени со станици за полнење.* Мрежата веќе вклучува речиси 4.000 станици за полнење низ Европа. *во зависност од работното време на концесионерот.

НАПОЛНЕТЕ ЗА САМО НЕКОЛКУ МИГОВИ

НАПОЛНЕТЕ ЗА САМО НЕКОЛКУ МИГОВИ
Вид на инсталацијаМоќност на полнење (2)
Препорачан кабел
Батерија од 40 kWh 50 km  
Батерија од 40 kWh 150 km  
Батерија од 40 kWh 300 km  
Батерија од 60 kWh 50 km Батерија од 60 kWh 250 km  Батерија од 60 kWh 450 km  Батерија од 60 kWh 470 km  
Стандарден домашен штек2,3 kWabel начин 2 "flexi-charger" во понуда со дополнителна опрема  3 h 40 10 h 3521 h3 h 2017 h30 h 3030 h 30
Појачан домашен штек (Green'Up)3,7 kWстандарден кабел начин 2 или кабел "flexi-charger" во понуда со дополнителна опрема2 h 156 h 1512 h 152 h10 h18 h18 h
Домашен полнач7,4 kWкабел и начин 3 вклучен со купувањето 1 h 103 h 156 h 301 h5 h9 h 159 h 15
Јавна станица за полнење (AC)      22 kW     кабел режим 3 вклучен со купувањето      30 min     1 h 102 h 20  20 min1 h 303 h 153 h 15
Брза јавна станица (DC)     130 kW     кабел од полнач      N/V          N/V          N/V     7 min25 min1 h 151 h 15
(1) Се препорачува за повремена употреба. 
(2) Максимална моќност и време на полнење при умерени временски услови (20 °C).  

ПРИКАЗ НА ПОЛНАЧИ И КАБЛИ

Домашен приклучок (засилено или стандардно) + режим 2 кабел
Домашен приклучок (армиран или стандарден) + режим 2 кабел
Станица за полнење (домашна или јавна) + режим 3 кабел
Станица за полнење (домашна или јавна) + режим 3 кабел
Станица за брзо јавно полнење + кабел од станицата за полнење
Станица за брзо јавно полнење + кабел од станицата за полнење

ВАШИТЕ ПРАШАЊА ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА

Дали имате други прашања за електричните возила? Ние ги одговараме во посебен дел.

СИТЕ ДЕТАЛИ ЗА ВОЗИЛОТО MEGANE E-TECH 100% ЕЛЕКТРИЧЕН

Фотографиите на веб-страницата www.renault.mk се симболични и служат исклучиво за информативни цели. Сите податоци и информации наведени на веб-страницата и во документите се привремени и предмет на промена. Го задржуваме правото за настанатите грешки во текстот.

Поради последиците од глобалниот недостиг на полупроводници, некои елементи на опремата прикажани на веб-страницата и во брошурата моментално не се достапни. Ова вклучува, меѓу другото, информативен дисплеј од 10 инчи со инструменти и дисплеј за навигација, безжично полнење на паметни телефони, итен повик и поврзана навигација. Во сегашните услови, тешко е да се предвиди достапноста на специфичните елементи на опремата, кои можеби не можат да се добијат во конкретниот случај поради глобалниот недостиг на полупроводници. За најнови информации обратете се до најблискиот овластен застапник.